Netizan Tuduh Menteri Kesihatan Bela Jln, Antlv4ksin Saran Baca Qunut Nazilah Buat KJ

Kenyataan Menteri Kesihatan , YB Khairy Jamaluddin yang akan terus ‘menyus4hkan’ golongan ant1v4ksin berikutan nampaknya mendapat perhatian ramai dan men3rima pelbagai maklum balas.

Disebabkan kenyataan tegas y4ng dibuat oleh Khairy Jamaluddin atau KJ, golongan antivaksin juga mul4 memberi respon dengan merasakan apa yang dilakukan sangat tidak adil d4n hak mereka sebagai rakyat Malaysia seakan diketepikan.

Lain macam cara ugvt
Pelbagai kata-kata t3lah dilemparkan kepada Menteri Kesihatan tersebut antaranya seperti m4hu mengadakan bacaan qunut nazilah buat KJ serta menuduh beliau membela emp4t ekor jln.

Halberkenaan dimu4t naik sendiri KJ di ruangan InstaStory miliknya dengan menyertakan tangk4pan layar dari group Telegram golongan ant1v4ksin.

Dalam perkongsian tersebut, Ment3ri Kesihatan Malaysia itu sempat menulis kapsyen bahawa golongan antiv4ksin ini nampaknya sedang memulakan ‘permainan’ dengannya.

Tuduh KJ bela jin
Tak hanya itu, KJ turut ditudvh memakai tangkal dan membela jln untuk melindungi diri.

Walau bagaimanapun, tuduhan itu d1jawab dengan santai oleh Ahli Parlimen Rembau tersebut dimana mengakui m3mang ada memakai ‘4 jenis jln’ iaitu vaksln-vaksln yang digunakan untuk melawan C0v1d-19.

Terdahulu, menerusi laporan dari Utusan Malaysia Khairy Jamaluddin ada memaklumkan yang pihak Kementerian Kesih4tan Malaysia (KKM) begitu komited dalam memastikan seluruh rakyat Malaysia m3ngambil vaksin walaupun ia bukan satu kewajipan.

“Mungkin berbunyi sedikit kasar tetapi pend3katan kita juga adalah untuk ‘menyusahkan’ hidup mereka yang memilih untvk tidak menerima v4ksin. “
“Ini adalah kerana anda sendiri memilih untvk tidak menerima v4ksin melainkan anda tidak boleh menerima vaksin atas fakt0r kesihatan dan dikecualikan juga dalam sistem MySejahtera tetapi jika sebal1knya, maka memang kami akan susahkan hidup anda,” katanya.

Sumber: Instagram Khairy Jamaluddin, Utusan Malaysia (Zareen Humairah Sejahan)

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *