[VIDEO] Sajat Sah Ke Australia “Cerai Talak 3″ Dengan Malaysia”.

KUALA LUMPUR : Usahawan kosmetik d4lam buruan, Muhammad Sajjad Kamaruzzaman, 36 tahun memaklumkan telah berhijr4h ke Australia.

Menerusi perkongsian yang dibuat s3cara langsung di Instagramnya, dia yang lebih dikenali sebagai Nur Sajat m3mberitahu tidak akan pulang lagi ke negara ini.

Sekian lama menyembunyikan diri sej4k hangat diperkatakan mengenai penahanannya di Bangkok, Thailand bvlan lalu, Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruzzaman muncul di IG Live tengah hari tadi.

Usahawan kosmetik, Muhammad Sajjad Kamaruzzaman atau lebih dikenali sebagai Nur Sajat memberitahu dia kini menetap di Australia dan memberi bayangan untuk tidak kembali semula ke negara ini.

Sajat berkata, dia bersyukur kerana dirinya diakui secara sah sebagai wanita di bawah sistem perundangan Australia dan akan memulakan perniagaannya di sana.

Malah, Sajat menyifatkan bahawa dirinya dan negara ini sudah bercerai dan tidak mungkin dapat bersatu kembali.

“Saya berada di tempat yang selamat dan di mana saya boleh menjadi diri sendiri.

Di ruangan komen juga ada yang mahukan Sajat mengulas lebih lanjut tentang kes ‘menyelvdup’ masuk ke negara jiran bagi mengelakkan dirinya dit4ngkap oleh pihak berkuasa.

“Apa yang terjadi tidaklah seperti yang disangka dan semuanya dalam keadaan baik-baik sahaja, saya juga menghormati kerja pihak Polis Diraja Malaysia yang menjalankan tugas dengan baik,” katanya.

Selain itu, Sajat turut memaklumkan yang segala perniagaannya di Malaysia sudahpun dijual dan kini berhijrah ke Australia untuk memulakan perniagaan baharu selepas selesai dikuar4ntin.

Di akhir ‘live’ tersebut, mengesahkan dirinya sudah berpisah dengan Malaysia dan tidak akan boleh kembali ke sini lagi, dia juga tidak berasa ralat akan hal itu dan cukup teruja untuk memulakan kehidupan yang baru di Australia.

Ketika ini, Nur Sajat dikatakan dalam proses menjalani kuar4ntin di Canterbury.

“Saya berasa sangat bahagia kerana sudah bebas dan boleh menjadi diri sendiri,” kata Sajat ketika menjawab persoalan di ruangan komen Instagram.

Selain itu, Nur Sajat turut memaklumkan telah menjual segala perniagannya di negara ini dan akan memulakan perniagaan baharu di Australia.

‘tak rindu kita ke?’ soalnya di media sosial
Sementara itu, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Seri Abd Jalil Hassan ketika dihubungi berkata, tidak menerima sebarang maklum balas mengenai perkara itu.

Pada September lalu, Astro AWANI melaporkan, usahawan kosmetik berkenaan dikatakan mempunyai kad pelarian Suruhanjaya Tinggi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu bagi Pelarian (UNHCR) bagi tujuan berpindah ke Australia.

Mahkamah Tinggi Syariah pada 23 Februari lalu, mengeluarkan waran tangkap terhadap Nur Sajat kerana gagal hadir pada prosiding kes berpakaian wanita tiga tahun lalu.

SUMBER:awani

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Budak Menangis ‘Histeria’ Tak Ada Internet Punya Pasal “ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Ke Kampung”

Tak Ada Internet Punya Pasal, Budak Menangis ‘Hist3ria’ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Kampung Tinggal …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!