5 Tanda-tanda Ajal Menghampiri Tanpa Kita Sedari. Jangan Tertipu Dengan Usia Kita Muda Kerana Syarat M4ti Itu Hidup.

Jangan tertipu dengan usia kita muda kerana sy4rat m4ti itu hidup. Ap4bila kita hidup maka kem4tian itu pasti akan meng3jar kita tidak kira dim4na kita bersembunyi. Kadang kala ada yang kelihatan b3rbeza di pandangan mat4 orang lain tetapi kita tidak menyedari petanda2 bak4l di jemput mal4ikat m4ut.

1. 40 hari terlebih dulu kem4tian

Salah satu tanda yang boleh jadi tanda kem4tian manusia yakni terlih4t setelah masuk waktu asar, segi pusat dari tvbuh kita bakal berdenyvt. Tanda – tanda ini mengartikan jika diri kamu akan m3ngalami kem4tian dal4m 40 hari kedepan.

Saat keadaan tubuh badan dalam keadaan 40 h4ri sebelum kem4tian , malaikat maut akan mengambil sebuah daun kem4tian dan 4kan mulai m3ngawasi kita setiap waktu. Dan sesekali malaik4t m4ut menunjvkkan dianya pada 0rang yang bakal diambil nyawanya berbentuk manusia, dan w4ktu itu juga 0rang itu akan terasa terkejut dan bingung saksikan malaik4t m4ut.

2. 7 hari terlebih dulu kem4tian

Tanda – tanda jika manusia akan mengal4mi kem4tian 7 hari sebelum 4jal ini biasanya ditanda saat masuk waktu asar 0rang yang tengah saklt tak berselera makan, mendadak ingin makan. Ini menj4di isyarat dari Allah blla kem4tian memang benar-benar telah hamp1r.

3. 3 hari terlebih dulu kem4tian

Tanda seseorang akan mengalami kem4tian 3 hari sebelumnya dia akan merasa denyutan didalam dahi sebelah kanan d4n dahi kiri. Apabila tanda-tanda kem4tian ini dapat di r4sa jadi seba1knya berpuasalah kita kemudian. Supaya perut kita tak mempunyai k4ndungan b4nyak najis, dan ini akan memudahkan orang lain utk memandikan j4sad kita. S3mentara itu , untuk orang yang sedang sakit, hidungnya perlahan-l4han akan masuk dalam, ini dapat tampak jelas apabila dilihat dari segi tvbuh kita. Telinga bakal layu dan beransur-ansur masuk dalam. Tapak kaki teg4k berangsur-angsur lurus ke depan dan susah untuk ditegakkan lagi.

4. Sehari terlebih dulu kem4tian

Dan salah satu tanda sese0rang akan mengalami kematian sehari setelah kematian ini yakni saat w4ktu ashar tiba dia bakal rasakan denyutan bahagian ubun-ubun, ini mensy4ratkan kita sudah tak akan lagi saksikan waktu ashar di keesokan harinya.

5. Tanda terakhir

Dan jika ajal sudah d3kat , malaik4t pencabut nyawa sudah bersiap , maka seseorang yang hendak m3ngalami kematian dan hendak menghembuskan nafas terakhirnya ini akan ras4kan sejuk di bagian pusat, lalu turun ke pinggang dan selalu naik ke sisi halkum. Dianjurkan mereka umat islam untuk beristighfar memohon ampun pada Allah, dan beberapa sering membaca syahadat. Mengatur hati, fokus fikiran kita hanya pada satu arah iaitu Allah swt agar dipermudahkan jalan untuk menghadapi-Nya di alam baqa.

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Budak Menangis ‘Histeria’ Tak Ada Internet Punya Pasal “ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Ke Kampung”

Tak Ada Internet Punya Pasal, Budak Menangis ‘Hist3ria’ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Kampung Tinggal …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!