Seorang Pemuda Dijatuhkan Hukuman M4ti Atas Tuduhan Membvnuh Abang Iparnya,Kerana Berang Selepas Mengetahui Adik Perempuannya Dir0gol..

TAWAU: Seorang penganggur dijatuhi hukuman gantvng sampai m4ti oleh Mahkamah Tinggi di sini, hari ini, selepas didapati bersalah atas tuduhan membvnuh abang iparnya, empat tahun lalu.

Hakim Dr Alwi Abdul Wahab menjatuhkan hukvman itu terhadap Aldin Tawasil, 26, selepas pihak pemb3laan gagal mengemukakan keraguan munasabah sepanjang prosiding berjalan.

Tertuduh yang berpakaian serba putih kelihatan ten4ng ketika hukuman dijatvhkan terhadapnya.

Alwi dalam penghakimannya berkata, tertvduh dalam keterangannya memaklumkan telah menlkam mangsa kerana berang selepas mengetahui adik perempuannya dirog0l m4ngsa.

“Walaupun dalam keterangan tertuduh yang mengemukakan bukti sebagai tindakannya adalah untuk mempert4hankan diri, tertuduh didapati tidak mengalami sebarang keced3raan berbanding si m4ti yang mempunyai 13 kesan tikaman.

“Malah, tertvduh juga bertindak meng3jar dan menlkam m4ngsa yang cuba lari menyelamatkan diri dan ini menunjukkan tertuduh mempunyai niat untuk membvnuh.

“Oleh itu, mengambil kira keterangan menyeluruh dalam kes ini, mahkamah menjatvhkan hukuman gantvng sampai m4ti terhadap tertuduh,” katanya.

Prosiding dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya, Mohammed Ali Imran manakala tertuduh diwakili peguam bela Liew Hon Min.

Mengikut kertas pertvduhan, tertuduh yang juga pendatang asing tanpa izin didakwa membunuh abang iparnya Ronston Tunai, di Kampung Sabah Baru, Jalan Tengah Nipah, Lahad Datu, kira-kira jam 3 petang pada 16 Jun 2017.

Sementara itu, ibu dan ahli keluarga tertvduh yang menunggu di luar bilik bicara mahkamah tidak dapat men4han em0si apabila permintaan mereka untuk memeluk dan mencivm tertuduh buat kali terakhir tidak dibenarkan anggota polis bertugas.

SUMBER:Berita Harian

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Budak Menangis ‘Histeria’ Tak Ada Internet Punya Pasal “ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Ke Kampung”

Tak Ada Internet Punya Pasal, Budak Menangis ‘Hist3ria’ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Kampung Tinggal …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!