Tertekan Dilahirkan Sebagai Seorang Manusia, Lelaki Ini Nekad Mahu Menjadi Seekor Kamblng..

Lazimnya kalau seseorang itu berd3pan masalah dalam kehidupannya, pelbagai cara akan dilakukan untuk mengemb4likan keyakinan diri dan erti sebenar untuk terus hidup.

Contohnya pergi bercuti ke temp4t yang menjadi impian untuk dikunjungi bersama orang yang tersayang at4u seorang diri.

Tetapi, berikutan kecewa deng4n kehidupan yang dialaminya, lelaki berasal dari United Kingdom sanggup s3orang diri pergi ke kawasan pergunungan Swiss untuk menikmati kehidupan seb4gai seekor kamblng.

Justeru, dia mendapatkan sep4sang kaki kamblng dan usus kamblng buatan manusia yang boleh menghadam rvmput hijau untuk dirinya.

Lelaki yang dimaksudkan itu bern4ma Thomas Thwaites, sebelum itu dia menetap di London, berdepan masalah peng4ngguran dan masalah peribadi serta bosan dengan kehidupan di bandaraya.

Suatu hari dia mendapati anjlng y4ng dibela oleh rakannya kelihatan sungguh ceria, dan keadaan tersebut membu4tkannya teringin menjadi halwan. Pelik, kan?

Setelah memikirkan ia secara mend4lam, Thomas Thwaites akhirnya memilih untuk menjadi seekor kamblng.

Bagi menyesuaikan diri dengan tab1at makan rumput seperti kamblng, dia memasang usus buatan manusia di b4hagian pinggangnya.

Pelbagai cabaran dialaminya ketik4 hidup sebagai kamblng, contoh seperti sering terjatuh ketika merangkak b3rsama kumpulan kamblng, dan sebagainya.

Selain itu, kewujudannya tidak dit3rima oleh sekumpulan kamblng dan menganggap dia sebagai spesis as1ng, malah ada yang cuba menyerangnya.
Namun, akhirnya seekor kamblng k3lihatan mengekorinya ke mana saja dan cuba menyentuhnya melalui hidungnya.

Menurut seorang pengembala kamb1ng, tindakan kamblng tersebut menandakan Thomas Thwaites telah diterima s3bagai spesis mereka. Thomas Thwaites rasa terharu dengan apa yang terjadi.

Kehidupan menjadi kambing beri insp1rasi kepada Thomas Thwaites bahawa manusia wajar belajar daripada kamb1ng dalam usaha menjalani kehidupan dengan lebih relaks, ini kerana kamblng did4pati lebih tahu menikmati kehidupan daripada manusia.

SUMBER: Dairishare I HCL

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *