[VIDEO] Beru4ng Tersesat Ke Hospital Temerloh, Gemparkan Orang Ramai

Umum mengetahui, beruang merupakan mam4lia karn1vor berkaki empat dan hanya mempunyai lapan spesies di seluruh dun1a. Ia jvga dikategorikan seb4gai haiwan yang terancam kepupvsan.

Di Malaysia sahaja, kita ser1ng mendengarkan berita akan beru4ng matahari yang ser1ng kali kelihatan ap4bila ingin mencari makan atau habitat mereka diter0kai.

Beru4ng sesat di Hospital gemp4rkan orang ramai
Terb4haru, orang ramai digemp4rkan dengan kehadiran seekor beru4ng yang ters3sat di sekitar Paya Pul4i. Haiwan itu juga turut dilihat memasvki kawsan Hospital Sultan Haji Ahmad Shah (Hoshas) sejak malam sem4lam.

Berdasarkan sebuah video yang tular, ha1wan llar tersebvt berkeli4ran di sekitar kawasan tersebut selain turut dilihat memasuki kawasan Sek0lah Menengah Kebangsaan (SMK) Seberang Temerloh.

Bagaimanapun, tiada sebarang kecederaan dilaporkan dan ha1wan terssebut hanya sesat serta cuba melarikan diri daripada orang ram4i.

Perhilitan berjaya melakukan pen4ngkapan
Menurut laporan Kosmo, Jabatan Perl1ndungan Hidupan L1ar dan Taman Negara (Perhilitan) Pahang bagaimanapun tel4h berjaya menangkap beru4ng tersebut.

Pengarahnya, Rozidan Md. Yasin berk4ta, pihaknya telah menangkap ha1wan yang berkeliaran tersebut kita-kira pukul 12.30 tengah hari ini.

Operasi menangkap haiwan berkenaan yang dilakvkan oleh staf Perhilitan dengan kerjasama yang baik daripada penduduk kampung.

Beru4ng betina seberat 60 kilogram berusia antara dua hingga tiga tahun itu dibawa ke Pusat Konservasi Hidupan Liar Jenderak Selatan di sini bagi rawatan dan pemantauan.

Rozidan berkata, tiada sebarang kecederaan dilaporkan terhadap kakitangan Perhilitan dan orang awam dalam kej4dian itu.

Tambahnya, berdasarkan pemeriksaan, halwan seberat 60 kilogram itu dalam keadaan sihat dan tidak mengalami sebarang kecederaan.

SUMBER:Kosmo!

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *