Suami Lari Tinggalkan Isteri Dalam Sekatan Jalan Raya Ketika Ditahan Pihak Berkuasa.

Hal itu selepas sasaran vakslnasi dewasa telah mencapai 90 peratus sehingga menjadikan kes jangkitan harlan turun mendadak dari hari ke hari.

Sejak kel0nggaran rentas negeri diumumkan, orang ramai dilihat tidak melepaskan peluang untuk bercuti serta pulang ke kampung.

Bagaimanapun, kebenaran untuk merentas itu hanyalah dibenarkan kepada individu yang sudah melengkapkan 2 dos suntlkan dan boleh didenda jika tidak melakukan itu.

Seorang lelaki nekad tinggalkan isteri di sekatan jalan raya
Namun, terdapat sebuah kej4dian pelik apabila seorang lelaki warga Indonesia yang sanggup meninggalkan isterinya selepas ditahan pihak berkvasa.

Kej4dian yang berlaku malam tadi ketika pemeriksaan Operasi Bersepadu di Plaza Tol Jalan Duta, Kuala Lumpur itu telah mengejutkan ramai orang.

Bagaimanapun, lelaki berusia 30 tahun itu yang berlari sejauh 200 meter dari lokasi telah ditahan pegawai penguat kuasa Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ).

Menurut Harian Metro, lelaki berkenaan yang menaiki motosikal Honda Vario bersama isterinya yang juga merupakan warga Ind0nesia sedang dalam perjalanan ke Segambut dari Shah Alam.

Sebelum mel4rikan diri, lelaki tersebut memaklumkan ingin membuat panggilan telefon sebelum melarikan diri ke tengah jalan untuk mel0loskan diri.

Semakan terhadap lelaki tersebut mendap4ti dia tidak mempunyai lesen memandu. Dia dan isterinya juga tidak mempuny4i pasport yang didakwa tertinggal di rumah.

Sementara itu, menurut Timbalan Ketua Pengarah (Perancangan dan Operasi) JPJ Aedy Fadly Ramli, seramai 129 angg0ta yang terdiri daripada tujuh agensi telah terlibat dalam operasi berkenaan.

Menurutnya, operasi yang bermula 8 malam hingga 12 tengah malam itu telah melibatkan sebanyak 1,450 buah kend3raan telah diperiksa.

Tambahnya, sebanyak 318 notis tel4h dikeluarkan atas pelbagai kesalahan, namun tiada kompaun bagi kesalahan pelanggaran Prosedur Operasi Standard (SOP) Pelan Pemulihan Negara (PPN) dikeluarkan.

SUMBER: Harian Metro

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIKΒ  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Tak Mampu Sihir Orang Islam Yang Jaga Solat – Bomoh Rusia

Tular sebuah video di media sosial, di mana seorang bomoh yang dipercayai berasal dari Rusia …

Leave a Reply

Your email address will not be published.