Selamba Memandu Dalam Keadaan M4buk, 4 Individu Ditahan P0lis

Umum mengetahui, kem4langan jalan raya merupakan ins1den yang kerap berlaku sejak akhir-akhir ini sehingga meragut ribuan ny4wa.

Terdapat banyak sebab kem4langan di jalan raya boleh berlaku antaranya ialah memandu secara m4buk, lubang-lubang di jalan raya, keadaan jalan yang licin dan sebagainya.

Oleh itu, masyarakat digalakkan untuk mengamalkan ciri-ciri keselamatan semasa memandu di jalan raya agar tidak membah4yakan ny4wa sendiri serta pengguna lain.

Empat individu ditahan memandu secara m4buk
Namun, perkara sama turut berlaku apabila p0lis telah menahan empat individu lelaki yang memandu dalam keadaan m4buk semalam.

Mereka ditangkap menerusi Ops Alk0hol dan Cegah Jenayah di Lebuh Raya Sprint serta Jalan Utara yang dijalankan oleh sepasukan pegawai dan anggota dari Bahagian Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Ibu Pejabat Polis Daerah Petaling Jaya.

Menurut Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Mohamad Fakhrudin Abdul Hamid, operasi yang bermula pada 11 malam itu telah berjaya menahan kesemua suspek berusia dalam lingkungan 30 hingga 40 tahun.

Kita telah menahan empat lelaki selepas didapati memandu di bawah pengaruh alkohol melebihi had ditetapkan.

Walaubagaimanapun, mereka yang ditahan akan disiasat mengikut Seksyen 45 (A) 1 Akta Pengangkutan Jalan 1987 kerana memandu di bawah pengaruh alk0hol melebihi had dibenarkan.

Kata Mohamad Fakhrudin, tujuan operasi itu dijalankan adalah bagi membendung kesalahan jalan raya terutamanya mereka yang memandu di bawah pengaruh alkohol.

Tambahnya lagi, hasil daripada operasi itu, sebanyak 13 saman telah dikeluarkan atas pelbagai kesalahan trafik.

SUMBER: Kosmo!

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *