[VIDEO] Panahan Kilat Mengerikan Di Lebuhraya Hingga Menghasilkan Api, Gerun Melihat Ada Penunggang Motosikal Berhampiran

Kilat merupakan fenomena alam semul4jadi yang disebabkan nyahcas elektrik di ruang atmosfera. Biasanya kilat ser1ng berlaku ketika cuaca buruk dan sering diiringi oleh bunyi guruh. Panahan 4tau sambaran kilat merupakan satu kejadian yang ditakuti oleh ramai 0rang dan boleh mendatangkan bahaya kepada manusia hingga membawa m4ut.

Baru-baru ini, tular satu rak4man video yang diambil oleh seorang pengguna di lebuhraya. Perkongsian video 0leh akaun kejutartora itu menarik perhatian orang ramai yang rata-rata terk3jut melihat kejadian panahan kilat yang berlaku dan dirakamkan di depan m4ta.

Panahan kilat itu tak ubah sep3rti bom dan mengeluarkan bunyi yang sangat kuat serta menghasilkan api di t3pi jalan raya.

Apa yang lagi menakutkan adalah t3rdapat penunggang motosikal yang berada berhampiran dengan tempat pan4han kilat tersebut yang mengenai pokok sawit.

Dari rakaman video yang menggvnakan dashcam itu, boleh dilihat jarak penunggang motosikal itu s4ngat dekat dengan kawasan panahan kilat tersebut.

Tidak dapat dipastikan deng4n jelas lok4si kejadian tersebut, tetapi ianya sememangnya berlaku di Malaysia. Walaub4gaimanapun, rata-rata netizen bersyukur kerana tiada sesiapa yang terc3dera disebabkan kejadian tersebut.

Antara komen-komen netizen:

Panjang umur penunggang motor..

Boleh terlepas stering kereta..

Kawasan panahan kilat ada benda yang bernilai atau berharga?

Dinasihatkan agar anda semua duduk sahaja di rumah jika cuaca buruk dan kilat sabung menyabung di langit, dan hanya keluar rumah jika betul-betul perlu sahaja.

VIDEO:

SUMBER: Kejutarora I Nangtime

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Buat lawak lucah ketika ‘live’, netizen jijik tengok perangai ‘bapak2 orang’

Tindakan beberapa individu yang membuat live di aplikasi TikTok sambil bergurau sesama sendiri menggunakan lawak …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *