Seorang Wanita Menemui Haiwan Pelik Tidak Dikenali Di Rumah Jiran, Risau Haiwan Itu Tak Bergerak Dari Pagi Hingga Malam,

Perkongsian Teressa Tham di facebook mendapat perhatian ramai orang dan ada yang berpendapat halwan tersebut ialah sebuah patung kerana ianya tidak bergerak, tetapi halwan itu bukan patung dan memang satu spesis halwan yang hidup.

Seorang wanita yang dikenali sebagai Teressa Tham telah menemui seekor halwan pelik yang tidak dikenalinya di rumah jiran. Dia berasa pelik kerana halwan yang ditemuinya itu kelihatan berada di tempat yang sama dari pagi hingga malam dan tidak bergerak untuk cari makanan.

Oleh kerana berasa bimbang akan keadaan halwan tersebut dia pun cuba bertanyakan mengenainya di Facebook dengan memuat naik beberapa gambar haiwan berkenaan.

“Adakah sesiapa yang tahu halwan apakah ini? Bagaimana harus menjaganya? Haiwan ini berada dalam posisi sama siang dan malam di rumah jiran saya dan belum makan apa-apa lagi”.

Agak pelik kalau halwan hidup itu langung tidak bergerak dari pagi hingga malam sedangkan siput pun boleh bergerak meskipun dengan kelajuan yang sangat perlahan.

Akhirnya spesis halwan tersebut berjaya dikenalpasti oleh beberapa orang netizen yang memberitahu ianya adalah seekor haiwan yang dkenali sebagai Kongkang.


Kongkang atau Slow loris merupakan spesis haiwan dari kumpulan primat (monyet) yang terkenal dengan sifatnya yang bergerak dengan sangat perlahan dan aktif pada waktu malam.

Antara makanannya ialah serangga, buah-buahan dan daun pokok.

SUMBER:Thressa Tham

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *