“Mengadu Sakit Kepala” Isteri Menlnggal Dunia 24 Jam Selepas Nikah.

Tidak dapat dibayangkan betapa pedlhnya hati Mohamad Amirul Akmal apabila isteri tersayang, Siti Saraf Ismail meninggal dunia sehari selepas mereka bernikah.

Memetik laporan Sinar Harian, pas4ngan ini diijabkabul pada 23 Oktober lalu. Keesokan harinya, allahyarham ‘p3rgi’ selepas mengadu sakit kepala.

Pada jam 3 pagi, saya dikejutkan 0leh isteri yang memaklumkan dia mengalami sakit kepala.

Selepas itu dia tidur semula seh1ngga pagi dan sepanjang tempoh tersebut saya berada di sisinya.

Kongsinya, ada waktu pagi dia l1hat isterinya berada dalam keadaan baik dan masih lagi tidur. Dia dan kelu4rga kemudian melihat arwah mengalami sesak nafas.

Saya segera hubungi ambulans k3rana pada ketika itu isteri sangat memerlukan bantuan okslgen dan ambulans t1ba jam 12 tengah hari.

Isterinya bagaimanapun dis4hkan menlnggal dunia pada jam 12.30 tengah hari oleh doktor bertugas di Hosp1tal Universiti Sains Malaysia (HUSM).

Hasil bedah si4sat mendapati 4rwah menlnggal dunia akibat pendarahan di dalam otak sebelah kanan.

Menurut Amirul Akmal lagi, allahyarham isterinya sempat meluahkan kata-kata terakhir berasa gembira apab1la mereka akhirnya disatukan.

Abang…kita dah kahwin.

Walaupun p3rit untuk menerima kenyataan, dia ketika ditemui pemberita di rumah mertuanya di Kampung Karang, Banggu, Kota Bharu dilihat tenang dan reda dengan ketentuan yang sudah ditetapkan Ilahi itu.

Terdahulu, kisah sedih pasangan ini tular apabila sepupu kepada allahyarham mengucapkan takziah di atas pemerglan pengantin baru itu.

Dalam hantaran itu, sepupu allahyarham memaklumkan Siti Saraf dijemput Ilahi dalam tempoh 24 jam bergelar isteri kepada Mohamad Amirul Akmal.

SUMBER: Amaleng Husni | Sinar Harian I Kosmo I Ohmymedia

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *