[VIDEO] Dituduh Kereta Pun Pinjam, Lelaki Tunjuk Duit RM1.4 Juta Bersusun Dalam Almari

Tindakan seorang lelaki ‘men4yang’ sejumlah koleksi wang miliknya yang disimpan di dalam sebuah alm4ri mengundang perhatian warganet di media sosial.

Seorang pengguna laman Twitt3r, @theblacktopguy berkongsi satu video daripada TikTok lelaki berkenaan yang m3label tindakan menunjuk-nunjuk itu tiada ‘class’ dan terlalu tipikal m3skipun bergelar orang kaya.

“Most rich Malays have no cl4ss at all. Banyak cara lain yang lebih berhemah dan professional untuk count3r soalan tu tapi cara ni juga dia nak.
“Typical rich Malays… well… bvkan benda baru. Pernah tengok Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg dan l4in-lain buat macam ni?,” tulisnya.
Menerusi video berdurasi 23 s4at itu, difahamkan lelaki terbabit bertindak demikian sebagai respon kep4da salah seorang pengikut di TikTok yang menuduh dirinya hanya memiliki ker3ta pinjam.

“Eleh kereta pinjam je tu. T4k payah beria sangat la,” dakwa pengikut tersebut.
“RM1.4 juta pun pinjam”

Seolah-olah kecewa dengan d4kwaan tanpa usul periksa, lelaki yang menjalankan bisnes berdasarkan pelabvran itu merakam aksinya menyusun duit dari sebuah beg masuk ke dalam alm4ri tersebut.

“Ye saya tahu kereta pvn pinjam, duit pun pinjam. Saya ni kuli je, seluar pun koyak. Tapi yang pal1ng penting ilmu,” kata lelaki itu.
Meninjau ke ruangan k0men di TikTok, rata-rata tidak boleh menerima sikap ‘show off’ lelaki berk3naan. Namun, ada juga segelintir individu memberikan kata-kata positif ag4r dia terus maju ke depan dan mengabaikan kecaman orang ramai.

Kau jelaskan macam m4na pun, orang tetap cari salah

Tapi kalau ada ilmu, ab4ng takkan tunjuk duit

Jutawan hartawan dunia pvn tak tayang duit

Dia bukan menunjuk, untvk motivasi tu!

Baru cakap kereta p1njam dah ‘koyak’

Dia ni rendah diri la, tak kedekut ilmu…

Tak nak ‘judge’ leb1h-lebih, hanya empunya badan yang tahu niat sebenar! Kalau ambil dari sudut positif, nampak la kebaikannya. Tapi kalau negatif, begitulah sebaliknya.

Sumber: Twitter @theblacktopguy , TikTok @ariffhanafiah

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *