[VIDEO] Sering Tumbangkan Pokok Pisang Dengan Penumbuknya, Abang ‘Salam Dari Binjai’ Teruk Kena ‘Sesah’ Dengan Petarung MMA

‘Salam dari Binjai’, satu fr4sa yang tiba-tiba menjadi tular telah menarik perhatian ramai pih4k, termasuklah netizen di Malaysia.

Untuk yang belum pernah mend3ngar ungkapan ini, ia dipopularkan oleh seorang lelaki yang berasal d4ripada Binjai, sebuah kawasan di Sumatera, Indonesia.

Pemuda yang dikenali sebagai P4ris Pernandes, boleh dikatakan sebagai seorang selebriti yang sangat p0pular di TikTok. Memiliki bentuk tubuh yang sasa dan tangan y4ng berotot, Paris merupakan seorang peminat sukan tinju dan berg3rak aktif dalam sukan berkenaan bersama Persatuan Tinju Binjai.

Malah, dia juga seringkali m3muat naik videonya sedang berlatih sukan berkenaan dan antara yang p4ling popular ada ribuan pokok pisang yang menjadi mangsa tumbukan padvnya.

Aksi-aksi itu kemudian menj4di viral dan ramai pengikutnya di TikTok ternanti-nanti kerana tervja melihat kekuatan penumbuk yang dimiliki pemuda tersebut.

Paris sendiri tidak meny4ngka video yang dimuat naik secara suka-suka itu mendapat sambutan r4mai. Malah, ungkapan yang selalu diucapkannya di dalam video iaitu ‘S4lam Dari Binjai’ juga menjadi viral dan digemari ramai.

Beberapa minggu lalu, d1a sempat berlatih bersama dengan seorang petarung MMA, Iwan Suwandaru dan berkongsi aksi sparring mereka di laman Youtubenya.

Walaupun mempunyai asas bertarung yang bagus, Paris dilihat bergelut ketika berdepan dengan Iwan. Memang diakui Paris memiliki tumbukan yang berbahaya, namun dia menghadapi masalah ketika bertahan dan menerima serangan daripada Iwan yang dilihat memiliki skill yang lebih ampuh.

Iwan dilihat tiada masalah untuk ‘mendaratkan’ tumbukan pada tubuh Paris. Boleh dikatakan, majoriti tumbukan yang dilepaskannya mengenai sasaran tepat.

Mereka bertarung dalam dua pusingan. Walaupun ia hanya sparring dan penumbuk Paris juga berjaya singgah pada tubuh dan muka Iwan, namun Iwan dilihat sebagai pemenang yang jelas dalam aksi ini.

SUMBER: Paris Pernandes

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Tak Mampu Sihir Orang Islam Yang Jaga Solat – Bomoh Rusia

Tular sebuah video di media sosial, di mana seorang bomoh yang dipercayai berasal dari Rusia …

Leave a Reply

Your email address will not be published.