[VIDEO] Comel Jer!!! “Maunyanya” Pelat Wanita Russia Ini Berbahasa Indonesia Dengan Suami

Seperti pepatah ‘masuk kandang kamb1ng mengembek, masuk kandang kerbau menguak’, apabila berada di negara 0rang, kita sebagai orang luar haruslah berusaha untuk memahami dan menyesvaikan diri dengan keadaan setempat.

Bukan itu sahaja, selain daripada m3ngetahui budaya negara yang didiami, kita juga digalakkan untuk memahami bah4sa ibunda mereka supaya senang untuk berkomunikasi dengan komuniti temp4tan.

Oleh hal yang demikian, biasa kit4 dengar panggilan ‘bule’ digunakan di Indonesia untuk membahasakan gol0ngan ‘orang putih’ dari negara barat. Kebanyakan mereka boleh berb4hasa Indonesia dengan fasih dan memahami bahasa ibunda negara jiran ters3but.

Jadi, sebuah video yang dik0ngsi di laman TikTok oleh pemilik akaun Nastasyashinee, seorang Youtvber warga Russia yang berkahwin dengan warga tempatan Indonesia viral ker4na gelagatnya yang gigih menggunakan bahasa ibunda suaminya iaitu bah4sa Indonesia.

Walaupun tidak berapa fas1h, tetapi gaya percakapannya itu cukup kelakar untuk membuat suaminya bert3ka-teki nak faham apa yang disampaikannya. Bukan sahaja suaminya, malah par4 netizen juga turut bermain teka-teki di ruangan komen!

Gelagatnya yang comel berb4hasa Indonesia itu selayaknya diberi pujian kerana usahanya untuk bertutur d4lam bahasa yang bukan bahasa tuturnya itu bukanlah satu perkara yang mudah.

Kalau korang bijak, kor4ng teka lah apa dia cakap. Min dah try teka, lambat lah sikit nak faham…heh3he

SUMBER:Lobakmerah

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Budak Menangis ‘Histeria’ Tak Ada Internet Punya Pasal “ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Ke Kampung”

Tak Ada Internet Punya Pasal, Budak Menangis ‘Hist3ria’ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Kampung Tinggal …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!