‘Kontrak Sewaan Ditamatkan, Suspek Lelaki Mempunyai Rekod Jenayah Lampau’

Di Twitter, ibu kanak-kanak terb4bit tampil memberi penjelasan dan menegaskan bahawa adalah tanggungjawab pih4k pengawal keselamatan untuk menjaga anaknya dengan alasan pada ketika itu, d1a dan suaminya berada dalam keadaan kecemasan.

Perbadanan Pengurusan Residensi Awani (PPRA) semalam mengeluarkan kenyataan yang telah memaklumkan, pasangan suami isteri yang bertengkar dengan pengawal keselamatan mereka pada 27 Okt0ber lalu, telah diberi notis am4ran.

Menurut keterangan itu, tind4kan pasangan tersebut telah menganggu pengawal keselamatan dengan dakwaan t1dak menjaga anak perempuan mereka berusia tahun, telah diberikan notis am4ran. Notis yang sama turut diberi kepada pemilik rumah sewa berk3naan.

“Pihak pengurusan telah meng3mukakan Notis Amaran kepada pemilik dan penyewa tersebut. Kontrak sewaan pas4ngan penyewa tersebut turut ditamatkan awal oleh pemilik unit dan pihak kami m3nerima makluman bahawa mereka di dalam proses untuk berpindah keluar,” kata k3nyataan itu.

PPRA turut memaklumkan, pihak p0lis telah mengeluarkan waran terhadap suspek lelaki pada 3 November 2021 ber1kutan semakan rekod mendapati suspek mempunyai pelbagai rekod kesal4han sepert kes curi dna kes jenayah lampau.

“Hasil siasatan awal mendapat1, pasangan penyewa tersebut sering berpindah bagi mengelak diri mereka dikesan. Beberapa anggota polis bersama pihak sekuriti serta pihak pengurusan hadir ke unit berkenaan dan pasangan tersebut bersama anaknya dibawa keluar sekitar jam 7 malam (3 November 2021) ke IPD bagi tindakan reman,” katanya.

Rabu lalu, tular di media sosial video yang menunjukkan pasangan terbabit bertengkar dengan dua pengawal keselamatan bangunan kediaman itu. Pasangan itu bengang, pengawal keselamatan yang diamanahkan untuk menjaga anak mereka bertindak meninggalkan kanak-kanak itu bersendirian semasa pergi melakukan rondaan.

SUMBER: Perbadanan Pengurusan Residensi Awani

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *