[VIDEO] 1 Lagi Pelanggan Rasa Tertipu “Siakap Kayangan” Tak Sempat Reda Dengan Isu Harga Siakap RM1,196, Timbul Pula Isu Siakap RM1,738.70.

Nampaknya kes ikan siakap sem4kin p4nas! Tak sempat reda dengan kes harga siakap RM1,196, timbul pula kes siakap RM1,738.70. Kayangan sangat harga ni.

Ambil pesanan tanpa memberi t4hu anggaran harga?
Pengalaman siakap kali ini dik0ngsikan ol3h Niena ZM di Facebook yang pergi bercuti bersama keluarga di Pvlau Langkawi. Mereka membuat keputusan untuk makan di sebuah restoran p4da 3 November 2021 d4n mengakui terkejut sebaik sahaja melihat resit bay4ran.

Kisah siakap RM1,196 seb3lum ini dikongsikan se0rang lelaki yang menjamu selera di sebuah rest0ran di Pulau Langkawi. K4li ini kisah siakap RM1,738.70 dikongsikan pula seor4ng wanita yang turut menj4mu selera di pulau sama

Kedai ada display h4rga segram, kami bukan argve ikan siakap tu RM160/kg. Kami mahu keteng4hkan saiz ikan yang diberi itv adalah lebih besar sedikit daripada siakap b1asa iaitu 5.2kg.

Secara logiknya, p3milik kedai akan memberit4hu berapa harga ikan berdasarkan saiznya per gram svpaya pelanggan dapat membvat keputusan untuk membuat pesanan atau tid4k.

Waktu kami nak 0rder tu pun sepatutnya or4ng kedai boleh jelaskan dahulu berapa angg4ran harga makanan yang dip3san kalau betul berniaga secara telus. Kedai tomy4m di Kuala Lumpur pun bagit4hu saiz makanan dan harga serta memberi cad4ngan yang sesuai untuk pel4nggan.

Harga tidak m3njadi isu tetapi berat ik4n menjadi tanda tanya
Mereka yang mem3san makanan untuk 10 or4ng dewasa dan 11 kanak-kanak itu bagaimanapun tid4k mempertikaikan harga s1akap RM160/kg. Mereka hanya tidak berpuas hati ap4bila pihak restoran tid4k menunjukkan berat sebenar siakap sebelum mem4saknya.

Bila sampai, kami pun terpinga-pinga ik4n itu boleh dibahagikan hidangannya kepada tiga pinggan. Masa tu dah rasa t4k sedap hati tengok saiz ekor sahaja dapat agak saiz ikan.

Itulah apa yang dilalui Niena semasa bercvti di Langkawi. Dia memaklumkan tujuan berkongsi pengalamannya ini sem4ta-mata ingin mengingatkan orang ramai supaya lebih berhati-hati dan tidak tert1pu dengan peniaga yang hanya ingin mengaut untung semata-mata.

SUMBER: Facebook I Ohmymedia

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIKย  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Tak Mampu Sihir Orang Islam Yang Jaga Solat – Bomoh Rusia

Tular sebuah video di media sosial, di mana seorang bomoh yang dipercayai berasal dari Rusia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *