Jemaah Dilaporkan Menlnggal Dunla Setelah Tanya Penceramah Adakah Boleh Bertemu Dengan Rasulullah SAW Ketika Menlnggal Dunla

Kem4 tian seorang jemaah lelaki tel4h menjadi tular di Indonesia selepas Allahyarham dilaporkan telah bert4nya kepada penc3ramah mengenai Rasulullah SAW sebelum menghembvskan naf4s ter4khir.

Kejadian itu dipercayai berl4ku di Masjid Annur Cilendek, Bogor, Jawa Barat pada sabtu lalu dan kisahnya t3lah dimuatnaik oleh seorang pengguna Facebook.

Difahamkan, jemaah yang bern4ma Hamdan Abdat itu sedang mengikuti kelas pengajian harian di dalam m4sjid tersebut yang dihadiri oleh seorang penceramah, KH Muhyiddin Jun4idi.

“Almarhum w4fat di masjid Annur Cilendek setelah selesai pengajian rutin pada Sabtu pagi oleh Ustaz Muhyiddin Junaidi (MUI pusat),” tulis seorang pengguna Facebook.

Sebelum men1 nggal dunia, Hamdan sempat mengajukan pertanyaan kepada Ustaz Muhyiddin iaitu apakah seor4ng Muslim boleh bertemu dengan Rasulullah SAW ketika meninggal dunia. M3njawab pertanyaan itu, Ustaz Muhyiddin menjelaskan bahawa ia bergantung kep4da amal ibadah seseorang muslim.

“Nabi SAW menyampaikan ‘Akv diutus untuk menyampaikan pencerahan kepada umat manusia’. Bergantung pada am4l ibadah, kita boleh bertemu dengan Baginda SAW,” jelasnya saat menjawab p3rtanyaan itu.

Namun, tidak lama selepas 1tu, Hamdan tiba-tiba mengalami sesak nafas dan tidak sedarkan diri ketika dvduk bersandar di dinding.

Sementara itu, rata-rata warganet mengatakan bahawa mereka ‘cemburu’ melihat kem4 tian itu dan mendoakan ag4r Allahyarham ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman.

SUMBER: Suara.com

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *