Pemilik Restoran Dapat Notis KPDNHEP, Diarah Beri Penjelasan ‘Siakap Kontroversi’

Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) mengeluarkan notis kepada peni4ga restoran terapung di Pulau Langkawi bagi mendapatkan penjelasan berhubvng siakap ‘kayangan’ yang tular b4ru-baru ini.

“Kita beri tempoh lima hari vntuk pemilik restoran berkenaan m3njawab beberapa perkara di dalam not1s itu antaranya berkaitan kos ik4n siakap, makanan dan apa-apa yang ada d1jual di sitv.

“Setakat ini kita masih menvnggu maklum bal4s daripada pemilik restoran itu, buat masa sekarang kita tid4k boleh kata sal4h atau tidak..

“…sebaik sahaja kita terima n0tis itu kita ak4n analisa setiap kos yang diberikan secara terperinci s4mada berlakunya k3naikan harga tidak munasabah atau sebaliknya,” katanya.

Pada Khamis lalu, kecoh d1 media sosial apabila seorang pengguna laman Facebook mendakwa terp4ksa membayar bil hidangan RM1,759.50 termasuk ikan siakap seberat 7.48 kil0gram yang berharga RM1,196.80.

Menerusi laporan BH Onl1ne, Ketua Pegawai Penguatkuasaan KPDNHEP Kedah, Mohd. Shahran Mohd. Arshad berk4ta, pemilik restoran akan diambil tindakan jika gagal menjawab beberapa p3rsoalan sebelum Khamis ini.

SUMBER: BH Online (Noorazura Abdul Rahman) , Media Mulia Sdn Bhd

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *