[Video] Master Sifu ‘Flying Kick’ Kepala Ular Yang Cuba Untuk Membhamnya, “Macam Dalam Kungfu Panda”

Dalam eksoslstem halwan di dunia ini, umumnya hubungan tikvs dan ul4r adalah mngsa dan pemngsa. Kedua-dua haiwan ini ibarat ‘buku bertemu ruas’, asal berjumpa pasti masing-masing akan ‘beraksi’.

Sementara itu, rasanya ramai yang dah tonton filem Kung Fu Panda kan? Se3kor tikus kecil bernama Master Shifu yang kita kenal merupakan watak penting bagi perjalanan kung fu lima pahlawan The Furious Five.

Master Shifu merupakan ‘tuan guru’ kepada mereka berlima termasuklah si panda gemuk, Po yang bergelar The Dragon Warrior. Lihat saja macam mana Master Shifu mengajar pelbagai teknik ser4ngan g4nas, pertahanan dan sebagainya.

Bercakap tentang tikus, baru-baru ini viral di media sosial satu rakaman memaparkan detik cemas seek0r t1kus yang dis3rang hendap oleh pemngsa tradisinya iaitu ular.

Menariknya, tikus ini berjaya menghidu ser4ngan ul4r tersebut, malah sempat mengelak dan mampu mematahkan patvkan sulvng musvhnya itu yang pasti berbisa dan mampu membv nuh.

Aksi lincah tikus bertuah ini mengingatkan kita kembali dengan watak Master Shifu dalam Kung Fu Panda atau Master Splinter Ninja Turtle. Adakah ciri-ciri pertahanan diri yang ada pada t1kus macam yang diceritakan melalui watak Master Shifu benar-benar wujud?

Jom ikuti video yang dikongsikan di TikTok Gai Xinh di bawah ini. Semoga terhibur menonton detik mendeb4rkan ni!

SUMBER: TikTok Gai Xinh I Siakapkeli

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

(VIDEO) Uqasha Senrose Cabar Diri Buat Aksi Stunt Terjun Laut

Pelakon jelita iaitu Uqasha Senrose mencuri perhatian netizen setelah membuat satu tindakan berani sehingga mengejutkan …

Leave a Reply

Your email address will not be published.