Tuah Vaksin, Seorang Pelajar Jadi jutawan Dalam Sekelip Mata Bawa Pulang Rm4.15 juta

CANBERRA โ€“ Seorang pelajar memenangi had1ah wang tunai berjumlah AS$ 1 juta (RM4.15 juta) selepas menjadi salah seor4ng daripada lebih 2.7 juta individu di Australia yang mendaftar untuk mendap4tkan suntikan v4ksin C0vld-19, lapor akhbar Daily Star kelmarin.

Joanne Zhu, 25, memenangi hadiah utama kempen Million Dollar V4x yang dijalankan di negara itu bagi menggalakkan lebih ramai w4rga Australia untuk mendapatkan suntikan pelalian terhadap C0vld-19.

โ€œAdakah saya sedang bermimpi? Saya tidak memp3rcayainya,โ€ kata wanita itu kepada stesen berita tempatan, NEWS 7.

Zhu berkata dia sedang bekerja ket1ka mendapat berita menggembirakan itu selain menjadi satu-satunya indiv1du di Australia yang memenangi hadiah tersebut.

Wanita itu mahu berkongsi hadiah t3rsebut bersama rakan-rakan dan ahli keluarganya yang menetap di China d4n sudah tidak ditemuinya sejak dua tahun lalu akibat penutupan sempadan akib4t pandemik C0vld-19.

โ€œSekiranya sempadan negara sudah dibuka, saya mahv menerbangkan ahli keluarga saya dari China dan menaja penginapan mereka di h0tel lima bintang bersempena Tahun Baru Cina,โ€ katanya.

Perikatan Million Dollar Vax diwujudkan oleh sekumpulan dermawan dan syarikat untuk meningkatkan kadar vaksinasi dengan menawarkan hadiah lumayan.

Perikatan itu menyerahkan sejumlah AS$4.1 juta (RM17.03 juta) kepada lebih 3,100 individu yang mendaftar untuk mendapatkan suntikan vaks1nasi C0vld-19.

SUMBER:Kosmo

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIKย  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Tak Mampu Sihir Orang Islam Yang Jaga Solat – Bomoh Rusia

Tular sebuah video di media sosial, di mana seorang bomoh yang dipercayai berasal dari Rusia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *