[VIDEO] Leka Buat Video Nasihat Orang Hati2 Kendalikan Traktor, Pesawah Tak Sedar Traktor Dibawanya ‘Larikan Diri’

Seorang pemuda yang sedang asy1k m3rakam video untuk Vlog di sebuah sawah telah tular apabila dia ketika itu tidak menyedari yang tr4ktornya sudah ‘berjalan sendiri’.

Momen tersebut telah di k0ngsikan di platform m3dia sosial TikTok di dalam akaun @timoluro.com pada hari Isnin, 15 Disember yang lalu. Di dalam video tersebut dapat dilihat bahawa pemuda tersebut ketika itu sed4ng merakam dirinya membajak sawah.

“Seronok sangat rakam video, s4mpai traktor sudah jauh pun tak sedar,” tulisnya di ruangan kapsyen, lapor BeritaHits.

Pada awal video tersebut pemuda itu mer4kam permandangan di kawasan persawahan yang sedang dia bajak menggunakan traktor ters3but.

“Hello kawan-kawan, hari ini saya berada di sawah dan saya sedang membajak menggunakan traktor,” katanya sambil merakam video traktor yang sedang bergerak.

Seterusnya, pemuda itu turut menunjvkkan bahagian sawah yang telah dia bajak, “Ini ialah kawasan yang sudah saya bajak.”

Dia juga dilihat turut memberikan n4sihat kepada petani lain yang membajak menggunakan traktor agar berhati-hati dan tidak kelam kabut.

“Sedikit pesanan buat para petani yang lain agar tidak gopoh menggunakan traktor. Lakukan secara pelahan sahaja kerana bimbang nanti traktor itu terbalik. Santai sahaja seperti saya,” katanya lagi dalam video tersebut.

Sementara itu, pemuda tersebut memberitahu bahawa dia memang tidak menyedari traktornya telah dilepaskan dari tangan ketika dia memberikan nasihat tersebut

Sumber: suara.com | SiakapKeli

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *