Pengantin Batal Majlis Kahwin Dan Agihkan Makanan Ditempah Ke Pusat Pemindahan Mangsa Banjir..

B4njir yang melanda di beberapa kaw4san terutamanya di Selangor sememangnya telah membuatkan banyak aktiviti t3rgendala.

Ant4ra yang paling terkesan sudah t3ntu majlis perkahwinan yang sudah lama dir4ncang namun terpaksa dibatalkan k3rana masalah banjir yang berlaku.

Majl1s perkahwinan bat4l

Dis3babkan itu, majlis perk4hwinan yang sepatutnya berlangsung di GERBANG Hall Meru tidak dapat dilakvkan dan pihak pengantin mengambil inisiatif deng4n menyumbangkan mak4nan yang telah ditempah kepada mangsa-mangsa banjir di pvsat pemindahan sem3ntara SMK Meru.

Perk4ra tersebut dik0ngsikan laman Facebook milik Ahmad Firdaus Misnan dengan memvat naik sekali g4mbar orang ramai sedang beratur mengambil juadah yang disvmbangkan.

Peng4ntin & katering s4ma2 agih makanan
Tak h4nya itu, satu ak4un TikTok dikenali sebagai @erinerene turut memuat naik v1deo gambar peng4ntin yang sama-sama menolong mengagihkan makanan kep4da mangsa-mangsa b4njir setelah majlis perkahwinan mereka terpaksa dib4talkan disebabkan b4h yang melanda.

Mul4kan perkahwinan d3ngan keberkatan
Susvlan daripada itu, t1ndakan murni yang dilakukan telah mendapat pujian ram4i dan rata-rata turvt mendoakan kebahagian pasangan pengantin tersebut kerana memulakan sebvah perkahwinan dengan melakukan perkara baik.

Mereka juga menguc4pkan ribuan terima kasih kepada pihak katering yang sama-sama membantu dal4m memberikan bantuan kepada mangsa yang terjejas akibat bencana alam ini.

Untung katering & p3ngantin dapat doa orang ramai

Allah pilih untuk b3ramal ketika ramai yang memerlukan

Semoga rumah t4ngga yang dibina terus bahagia

SUMBER:Facebook Ahmad Firdaus Misnan, TikTok @erinerene I Ohmymedia

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Nyaris disaman, pemuda minta maaf tuduh Aeril Zafrel & Wawa Zainal terima duit PN

Pasangan selebriti Aeril Zafrel dan Wawa Zainal sekali lagi menjadi mangsa tuduhan apabila menerima imbuhan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *