[VIDEO] Detik Cemas Penguin Selamatkan Diri Dari Glasier Pecah, Satu ‘Kampung’ Tunggu Raikan ‘Kejayaan’ Sungguh Dramatik

Walaupun hidup di ‘hujung dunia’, aksl-aksi dan kel3tah penguin sentiasa mendapat liputan manusia. Manakan tid4k, banyak vid3o-video penguin yang menarik perhatian dan menghiburkan or4ng rama1.

Seperti video yang tular di Twitter b4ru-baru ini yang menyaksikan detik-detik cemas seekor penguin yang hamp1r terpis4h dengan kumpulannya akibat glasier ais yang pec4h.

Pada awal video ters3but, penguin-penguin ters3but dilihat sedang bergerak dalam satu kumpulan s3belum salah seekor darip4da mereka berlari terlebih dahulu ke hadapan.

Ketika itu, glasier d1lihat mula pecah, membu4tkan penguin itu panik dan mungkin takut untuk b3rpisah dengan kawan4nnya.

Mujurlah ia sempat mel4rikan diri tanpa berl4ku sebarang kecederaan dan akhirnya dapat ‘bers4tu’ semula dengan kawan4nnya itu.

Ada netizen yang pel1k mengapa penguin itu t4kut terjatuh ke dalam air padahal haiwan itu s3memangnya diketahui bol3h berenang.

Sehingga kini, video 1tu telah mendapat seb4nyak 2.2 juta tontonan di Twitter.

SUMBER:BassOutdoor I Siakapkeli

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Nyaris disaman, pemuda minta maaf tuduh Aeril Zafrel & Wawa Zainal terima duit PN

Pasangan selebriti Aeril Zafrel dan Wawa Zainal sekali lagi menjadi mangsa tuduhan apabila menerima imbuhan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *