[VIDEO] Labah-labah Terbang Di Udara, Kejadian ‘Rare’ Yang Betul-betul Berlaku Dan Dinamakan Fenomena Hujan Labah-labah

Labah-labah Terbang Di Udara, Kej4dian ‘Rare’ Yang Betul-betul Berlaku Dan Dinamakan Fenomena Hujan Labah-labah. Apa per4saan anda jika melihat labah-labah terbang di udara? Agaknya anda mesti menjerit dan merasa s3ram s3rta pada masa yang sama juga berasa bingung dan hairan.

Hal ini kerana fenomena at4u kejadian tersebut adalah agak luar biasa untuk kita lihat.Tapi tahukah anda bahawa ianya m3mang betul-betul berlaku? Tular mengenai Ratusan labah-labah kelihatan di udara di Minas G3rias di negara Brazil. Fenomena luar biasa ini menyebabkan ia menjadi tular di media sosial d4n pelbagai andaian diberi oleh netizen seluruh dunia.

Disebabkan itu juga, penduduk d1 kawasan tersebut menamakannya sebagai fenomena hujan labah-labah.

Video yang tular ini dirakam ol3h seorang warga Brazil, Joao Pedro Martinelli Fonseca yang sedang dalam perjalanan bers4ma keluarganya menuju Espirito Santo do Dourado yang terletak kira-kira 250 kilometer di timur l4ut Sao Paulo.

Menurut laporan The Guardian, se0rang pakar dilaporkan berkata, kejadian ini merupakan satu kejadian biasa yang berlaku disebabkan oleh peningkatan suhu yang mendadak dan kering di wilayah tersebut.

LABAH-LABAH perangkap atau Moggr1dgea rainbow kini ditemukan di Australia.

Labah-labah biasanya tidak berger4k jauh ter­utama dari kawasan bertelur, namun labah-labah perangkap atau nama saintifiknya, M0ggridgea rainbow mungkin sudah merentasi lautan.

Berdasarkan kajian daripada jurn4l PLOS ONE oleh Universiti Adelaide, sampel asid deoksiribonukleik (DNA) menunjvkkan serangga berkenaan sebenarnya tergolong dalam spesies labah-labah perangkap yang sebelum in1 ha­nya boleh ditemukan di Gondwana, Afrika Selatan.

“Bagaimanapun, serangga ter­sebvt dipercayai berpecah kepada dua kumpulan sejak 16 juta tahun lalu sebelum merentasi Lautan H1ndi sehingga ke kawasan perairan Australia dan mewujudkan habitat baharu.

Video Labah Labah Terbang

“Dengan penggunaan teknologi j4m molekul, pengkaji mendapati kewujudan kumpulan labah-labah perangkap di negara ini, mungk1n disebabkan perpindahan menerusi manusia,” menurut kajian tersebut.

Dalam pada itu, para pengkaji m3nyatakan bahawa kumpulan labah-labah tersebut mungkin merentasi lautan menggunakan ce­bisan tumbvh-tumbuhan serta tanah yang dihanyutkan ke laut.

Labah-labah perangkap membuat s4rang di kawasan tebing berhampiran pantai dan bertelur di dalam lubang.

Selepas telur menetas, serangga t3rsebut akan bergerak beberapa meter dari sarang asal untuk membuat lubang baharu dan setervsnya akan tinggal di dalam­nya untuk selama-lamanya.

SUMBER:Saja gempak

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *