‘Saya dah lengkap vaksin C0VlD-19, saya akur dengan perintah suami’ – Ellie Suriaty

Jika sebelum ini, pelakon Ellie Suriaty Omar bert3gas enggan mengambil suntikan vaksin Covid-19, namun kali ini dia mengalah selepas mengambil kira b4hawa dia perlu akur kepada perintah suami.

Berkata kepada media, Ellie mengakui dia telah meng4mbil suntikan v4ksin jenis Sinovac pertama pada Oktober dan kedua pada November 2021. Dalam mas4 sama, dia men3gaskan bahawa dirinya bukan anti vaksin seperti yang didakwa. Sebaliknya dia h4nya memerlukan m4sa untuk membuat kajian mengenai vaksin yang diberikan kepada orang ramai 1tu.

“Suami memberi tempoh kepada saya selama dua tahun vntuk berpegang k3pada pendirian untuk tidak menerima vaksin Covid-19, namun akhirnya saya akur d3ngan perintah su4mi. Setiap individu mempunyai hak untuk membuat pilihan. Saya bukan antiv4ksin, sebal1knya membuat kajian sebelum mengambil mana-mana suntikan.

“Ya, saya sudah lengkap vaksinasi. Saya ambil sunt1kan pertama v4ksin jenis Sinovac pada penghujung Oktober tahun lalu dan kedua pada Nov3mber tahun lalv.

“Masing-masing ada cara tersendiri untuk menc3gah diri daripada w4bak C0vid-19. Sepanjang tidak mengambil vaksin, saya menggunakan langkah penc3gahan supaya tidak dij4ngkiti,” katanya.

Jelasnya lagi, dia juga tidak memaksa anak-an4knya mengambil vaksin ker4na mereka sekeluarga mengamalkan kebebasan untuk bersuara dan membvat keputusan sendiri s4ma ada mahu mengambil suntikan vaksin atau sebal1knya.

Tahun lalu, Ellie dan dua an4knya berusia 12 dan 17 tahun dilaporkan 3nggan mengambil suntikan vaksin atas faktor keselam4tan sehingga dua anaknya itu terpaksa membvat laporan polis berikutan bimbang akan dipaksa meng4mbil vaksin tersebut.

Sumber: Harian Metro, Gempak

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Budak Menangis ‘Histeria’ Tak Ada Internet Punya Pasal “ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Ke Kampung”

Tak Ada Internet Punya Pasal, Budak Menangis ‘Hist3ria’ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Kampung Tinggal …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!