[VIDEO] ‘Pakaian Guru Perempuan Macam Model, Pakai Ketat, Sendat, Tudung Singkat Nampak Dada’ – Ustazah Asma Harun tegur golongan guru wanita berpakaian menjolok mata

Selain ibu bapa, pendidik at4u guru merupakan satu ikon yang dijadikan contoh oleh murid-murid. Tidak dap4t dinafikan, tugas seorang guru amatlah besar dan tidak hairanlah terdapat pu1si yang menyatakan pengorbanan mereka ibarat seperti lilin. Namun begitv, setiap gerak geri, pertuturan dan juga penampilan guru sudah p4sti ‘dinilai’ di mata anak-anak murid.

Ustazah Asma’ Harun y4ng merupakan seorang pendakwah bebas, menegur dan menasihati para guru svpaya berpakaian sopan dan menutup aurat. Melalui kuliah yang disampaik4nnya itu, dia menyatakan berasa malu dengan segelintir guru yang seolah-olah m3njatuhkan maruah guru itu sendiri.

“Para guru sekalian, say4 minta, bukan saya minta tetapi agama kita minta. Nabi Muhammad kita mint4 buat. Buat apa? Guru jadi contoh terbaik buat anak murid. Minta maaf kal4u saya sebutkan, saya malu sangat bila pergi ceramah ke sekolah-sekolah, paka1an guru perempuan yang sebenarnya menjatuhkan maruah guru itu sendiri.

“Pakaian guru perempu4n kita hari ini macam model, dengan pakai ketat, sendat. Tudung pun s1ngkat, nampak jelas bahagian dadanya. Kalau berjalan, nampak pula bentuk p1nggul punggungnya dengan bersolek sakannya.

“Kadang-kadang saya b4ca komen nakal pelajar-pelajar lelaki kalau pergi menengah apa semua k4n. Anak-anak murid terganggu, anak murid dah baligh, cikgu yang mengajar pvla berpakaian menjolok mata.

“Saya tak tahu baga1mana proses pendidikan itu dan saya kira la Guru Besar ke PK ke apa yang bert3gas dengan etika pemakaian guru untuk guru, ustazah, ustaz. Untuk para gvru, etika pemakaian di sekolah perlu patuh Syariah,” katanya melalui kul1ah yang disampaikan secara live di Facebook.

Menjengah ke ru4ngan komen, rata-rata netizen bersetuju dengan nasihat dan padangan yang d1berikan oleh ustazah. Walaupun peredaran zaman dan mengikut perubahan f3syen, namun etika pemakaian perlu dititikberatkan oleh warga pendidik.

SUMBER: Ustazah Asma’ Harun

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Budak Menangis ‘Histeria’ Tak Ada Internet Punya Pasal “ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Ke Kampung”

Tak Ada Internet Punya Pasal, Budak Menangis ‘Hist3ria’ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Kampung Tinggal …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!