Keluarga Beli Anak ‘Anjlng’ Tetapi Merasa Pelik Saiznya Membesar Setiap Hari

Beberapa tahun dahulu, satu kelu4rga berhasrat untuk memb3li seekor anak anjing dan akhirnya membeli se3kor anak ‘anjing’ berwarna h1tam. Anak ‘anjing’ tersebut dibeli merek4 ketika pergi melancong dan 1ndividu yang menjual haiwan itu mendakwa ha1wan itu adalah anjing baka T1betan mastiff.

Berminat dengan haiwan itu, k3luarga berkenaan mengambil kepvtusan untuk membeli dan membelanya. Namvn, mereka mula merasa pelik ap4bila saiz ‘anjing’ itu semakin hari semakin memb3sar dari hari ke hari.

“Saiznya yang semakin membes4r menampakkan haiwan itu sep3rti beruang hitam,” kata pemiliknya yang diken4li sebagai Su yang masih engg4n memaklumkan perkara itu kepada pihak b3rkuasa.

Selepas beberapa ketika, akh1rnya baru mereka menyedari anak ‘anj1ng’ yang dibeli dan dibela mereka seb3narnya bukan anjing tetapi beruang h1tam!

“Walaupun saya agak gerun d3ngan beruang hitam, selepas memb3lanya selama dua tahun, saya agak menggemar1nya,” katanya.

Bagaimanapun, haiwan itu tid4k berhenti membesar dan mula menvnjukkan kemampuannya untuk berjalan d3ngan dua kaki. Keluarga itu akh1rnya terpaksa mengalah dan menghubungi pih4k berwajib untuk datang memb4ntu.

Kakitangan di Pusat Penyel4mat Hidup Liar Yunnan tiba di k3diaman keluarga itu di Kunming untuk mengamb1l beruang berkenaan yang ber4tnya mencecah 200 kilogram dengan cara disunt1k dengan ubat pelali.

Meskipun keluarga berken4an merindui ketiadaan beruang itv, sekurang-kurangnya perbelanjaan se1si rumah mereka tidak terbeban l4gi. Su berkata, sebelum ini beruang itu d1beri makan sekotak buah-buahan d4n dua baldi mee setiap hari.

Semoga beruang hitam itu m3ndapat kehidupan yang lebih ba1k dan penjagaan yang lebih teratur selepas 1ni.

SUMBER:Saja gempak

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

[Video] Wanita Berhadapan Detik Cemas, Badak Sumbu Hampir Sodok Kereta!

Sebut sahaja tentang badak sumbu, pasti s3mua tahu bahawa haiwan ini memiliki berat badan yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *