Murid RMT Hanya Dapat Nasi K0s0ng Dan Kuah? “Tak Tahu Salah Siapa”

Di Facebook, viral perkongsian se0rang wanita mendakwa cucu saudaranya iaitu pelajar Rancangan Makanan Tamb4han (RMT) hanya dapat nasi kosong dan kuah.

Melihat kepada gambar yang dis3rtakan, memang tak ada lauk langsung. Dalam perkongsian itu, dia turut memp3rsoalkan mengenai peruntukan RMT sehingga murid hanya diberi nasi putih d4n kuah.


Katanya lagi, sebelum ini mem4ng ada murid yang mengadu makanan tak sedap. Tapi mereka hanya diminta bersyvkur dengan rezeki yang ada.

Walau bagaimanapun kali ini la1n pula isunya apabila murid dikatakan langsung tak dapat lauk.

Tidak tahu salah siapa dalam h4l begini. Tapi saya rasa perlu disiasat kenapa diberi makanan seperti ini kep4da penerima RMT.

Sudahlah senarai penerima RMT w4jib sekolah hari-hari tanpa penggiliran. Makanan begini yang dikatakan “m4mpu memacu pendidikan kita?”

Wanita ini memohon kementerian m3lakukan siasatan dan menyemak semula peruntukan untuk RMT. Tambahnya l4gi, dalam hal ini, dia tidak menyalahkan kantin sepenuhnya.

Perkongsian penuh:

SUMBER: Zurina Hassan

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Budak Menangis ‘Histeria’ Tak Ada Internet Punya Pasal “ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Ke Kampung”

Tak Ada Internet Punya Pasal, Budak Menangis ‘Hist3ria’ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Kampung Tinggal …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!