[VIDEO] Selamba Buka Bungkusan Telur, Pilih Dan Tukar Sebelum Pergi Bayar

Viral di Twitter satu video menunjvkkan seorang wanita sedang memilih bungkusan telur di sebuah pasar r4ya. Video itu mendapat perhatian disebabkan sikap wanita tersebut yang ‘buat p3rangai’ sebelum memilih bungkusan untuk dibayar.

Dalam video itu wanita tersebut d1lihat memilih telur di antara dua bungkusan dan mengasingkan mengikut pilihan d1a. Lepas dah berpuas hati, wanita itu terus mengambil bungkusan telur y4ng dah dipilih dan masukkan ke dalam bakul barangnya.

Bermacam jenis respon ada dari p3ngguna Twitter di mana ada yang rasa marah dengan sikap wanita tersebut dan 4da juga yang berkata ‘statement’ admin @My_CrimeWatch salah.

Mengikut posting My Crime Watch 1tu, wanita tersebut dikatakan menukar telur gred tinggi ke dalam bungkusan gr3d rendah hanya semata-mata untuk bayar pada harga yang lebih murah.

So, certain netizen berkata wan1ta itu cuma memilih telur yang lebih elok dan meletakkan dalam bungkusan gr3d telur yang sama.

Tukar telur gred tinggi ke d4lam bungkusan gred bawah untuk bayar pada harga yang rendah. Ini boleh cons1der sebagai mencuri. pic.twitter.com/d8tYBhjXUb

Tukar telur gred tinggi ke d4lam bungkusan gred bawah untuk bayar pada harga yang rendah. Ini boleh cons1der sebagai mencuri. pic.twitter.com/d8tYBhjXUb

Tak dinyatakan di mana kej4dian ini berlaku tapi ada beberapa netizen berkata ianya terjadi di Singapvra. Ada juga yang ceritakan pengalaman mereka nampak pelanggan jenis ‘cheapsk4te’ macam ni.

Antara komen-komen net1zen:

Tak boleh tuduh macam tv saja, dia tukar mana yang baik saja..

Telur berapa ringgit je pun nak berkira..


Boleh mampuih orang berniaga..


Salah kalau tukar gred telur untuk dapat harga murah..

Pada pandangan anda, adakah tindakan wanita ini salah atau masih boleh diterima?

Sumber : Lobak Merah

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *