Kau Nak Putus, Bayar RM28 RIBU Dulu..Bukan itu sahaja, malah dia dipaksa berkahwin dengan teman lelakinya itu jika tidak mampu membayar wang tersebut,

Seorang gadis di Samarinda, Kalimantan Timur, Indonesia terp4ksa membayar wang sebanyak 100 juta rupiah (RM28.5K) kepada teman lelak1nya apabila dia mahu memutuskan perhubungan merek4.

Bukan itu sahaja, malah dia dipaks4 berkahwin dengan teman lelakinya itu jika tidak mampu membayar wang tersebvt, sedangkan mereka baru sahaja menjalinkan hubungan selama empat bul4n.

Difahamkan, gadis berusi4 24 tahun itu menjalinkan hubungan dengan teman lelakinya berusia 48 tahvn. Namun setelah empat bulan, hubungan mereka terkandas di tengah jal4n.

Menurut gadis itu, dia m3ngenali teman lelakinya bekerja sebagai pengedar minyak wangi isian semul4 di tempat kerja. Mereka berdua bertukar nombor telefon dan pernah beber4pa kali keluar makan bersama. Sehinggalah lelaki itu mengajaknya pulang ke rum4h dan tidur bersama. Gadis berkenaan juga tidak tahu kenapa dia boleh term4kan pujukan tersebut.

Setelah beberapa bulan berl4lu, dia tidak tahan dengan kelakuan teman lelaki lalu mengambil keputusan untvk berpisah, membuatkan lelaki itu membuat tuntutan tersebut.

Ini kerana, sepanjang mer3ka bersama, lelaki itu kerap memberi wang kepada dia. Sedangkan ketika dib3ri wang tersebut, dia ada bertanya wang itu untuk apa dan lelaki itu memaklvmkan wang itu sebagai perbelanjaannya.

Lelaki itu juga membuat l4poran polis menyebabkan si gadis itu dipanggil untuk memberi keterangan.

Dalam keterangannya kep4da polis, dia memaklum yang dirinya hanya mampu menjual semula jam tang4n dan cincin pemberian teman lelakinya untuk dijual dan wang berkenaan digunakan untuk membayar tuntutan tersebut.

Pihak polis mengambil maklum mengenai perkara itu dan kedua-dua mereka akan disiasat sama ada perkara itu akan boleh disiasat mengikut undang-undang atau sebaliknya.

SUMBER:

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Budak Menangis ‘Histeria’ Tak Ada Internet Punya Pasal “ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Ke Kampung”

Tak Ada Internet Punya Pasal, Budak Menangis ‘Hist3ria’ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Kampung Tinggal …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!