Lelaki Buat Kerja Bangang, Mencabar Bvaya Besar Dengan Menyamar Jadi Din0saur!

Manusia mempunyai lima organ d3ria iaitu mata, telinga, hidung, kulit dan lidah. Kesemua organ deria in1 digunakan untuk melihat, mendengar, menghidu, merasa dan menyentvh.

Hidupan lain juga mempvnyai deria yang tersendiri dan adakalanya lebih kuat daripada manusia misalnya anj1ng yang mempunyai deria bau yang jauh lebih tajam daripada manusi4.

Seorang lelaki yang dik3nali sebagai Jason McDonald membuat satu kerja gila apabila cuba untuk menc4bar dan mengacah-acah buaya besar tersebut. Buaya mempunyai deria penglih4tan tajam dan bau yang bagus untuk membolehkan mereka mencari mangsa selain mvdah mengesan sebarang gangguan di permukaan air.

Entah apa yang ada dal4m fikiran lelaki ini apabila beliau nekad mengambil keputusan untuk berpak4ian seperti seekor T-Rex dan memasuki kawasan seekor buaya.

Lelaki yang berasal d4ri Colorado itu mengakui bahawa penglihatan beliau terhad di dalam sut din0saur yang dipakainya sewaktu mengusik reptilia seberat 227kg itv.

“Walaupun saya mempvnyai gerakan refleks yang pantas, tetapi sekiranya buaya tersebut menyerang, s4ya akan mengalami hari yang buruk,” – kata Jason.

Bukan sekali dua kita d3ngar, biar haiwan yang terlatih sekalipun, sudah banyak kes manusia ‘dik3rjakan’ oleh haiwan seperti di Zoo atau Taman Haiwan, hingga ada yang meIay4ng nyawa. Apatah lagi kalau kita dengan sengaja mahu mencabar haiwan-ha1wan tersebut.

Walaubagaimanapun, Jason bernasib baik kerana buaya yang ‘dicabarnya’ itu yang diberi nama M0rris merupakan bintang filem yang telah dilatih dan membintangi filem-f1lem seperti filem Dr. Dolittle dan Happy Gilmore.

Meskipun ‘dicab4r’ d4n diacah-acah oleh Jason, buaya itu cuma membalas dengan ‘menggertak’ Jason s3mula.

Tambah Jason, “mvngkin ianya kelihatan seperti kami sedang mengusik buaya tersebut, tetapi M0rris kini sangat berisi jadi kami perlu membuatnya bergerak sewaktu m3mberinya makan.”

VIDEO:

SUMBER:SajaGempak

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *