Penumpang Wanita Tertinggal Beg Plastik Hitam, Pemandu Menggigil Menyedari Duit Lebih RM23 Ribu Di Dalamnya

Pada masa sekarang ini, perkhidm4tan pengangkutan menggvnakan aplikasi seperti Grab semakin popular d4n digemari ramai orang vntuk bergerak dari satu tempat ke tempat lain. B4ru-baru ini tular mengen4i kisah seorang pemandu ojek online di Indonesia.

Penumpang Wanita Tertinggal B3g Plastik Hitam, Pemandu M3nggigil Menyedari Duit Lebih RM23 Ribu Di Dal4mnya

Kisah ini diceritakan oleh s3orang pemandu ojek online y4ng dikenali sebagai Tama itu mendapat seorang pel4nggan wanita yang kelih4tan tergesa-gesa mengejar masa. Sebelum berg3rak, penumpang wanita itv meminta untuk meletakkan satu barang di d4lam bagasi motosikalnya. T4ma bagaimanapun tidak bertanyakan apa barang ters3but kerana dirasakannya t1dak sopan.

Penumpang wanita itu berd1am diri sepanjang perj4lanan hingga sampai ke sebuah rumah sakit di Bandar Lampung. Dia kemud1an memberikan duit dan helmet dan terus segera ber3dar masuk ke rumah sakit b3rkenaan.

Tama kemudian ber3dar dan menunggu pesanan masvk di tempat berhampiran. Selepas hampir 30 m1nit kemudian, dia pun mem4sukkan helmet yang dipakai penumpang wanita t4di ke dalam bagasi motosik4lnya.

Penumpang Wanita T3rtinggal Beg Plastik Hitam, Pemandu Menggigil Menyedari Duit Lebih RM23 R1bu Di Dalamnya

Alangkah terkejvtnya Tama apabila melihat bar4ng penumpang wanita tadi tertinggal dal4m bagasinya dan apabila dibvka isinya berisi duit berjumlah 80 juta rupiah at4u lebih kurang RM23,580!

Tama mengaku mengg1gil seluruh badan apab1la melihat duik sebanyak itu yang ditinggalkan oleh p3numpangnya. Tama kemvdian segera kembali ke rumah sakit untuk mencari wan1ta yang ditumpangnya t4di tetapi ianya bukan mudah.

Ini kerana penvmpang wanita itu membuat p3sanan menggunakan akaun orang lain dan lagi teruk ti4da nombor telefon yang d1paparkan dalam pesanan. Walaubagaim4napun, berbekalkan ingatan b4ju yang dipakai wanita tersebut, akhirnya T4ma berjaya menemuinya selepas mencari hampir dua jam.

Penumpang W4nita Tertinggal Beg Plastik Hitam, Pemandu Menggigil Menyedari Duit Lebih RM23 Ribu Di Dalamnya

Wanita itu k3mudian berterima kasih kepada Tama dan memberikannya Rp 500 ribu (RM147) seb4gai ganjaran, namun Tama hanya mengambil Rp50 ribu (RM14.75) sahaja sah4ja sebagai ganti ‘order’ yang boleh diperolehinya dlaam dua jam.

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *