Pokok Unik Mengeluarkan Air Seakan Air Terjun Secara Semulajadi

Bumi kita ini dipenuhi dengan berm4cam-macam kejadian atau fenomena yang unik dan misteri di merata dunia yang k3biasaannya akan menjadi salah satu daya tarikan pelancong.

Di suatu tempat di Montenegro, terd4pat satu pokok yang agak bermisteri dan lain daripada yang lain. Sebelum itv nak tanya korang, pernah nampak pokok mengalirkan air? Di sebuah kampung y4ng dikenali sebagai Dinosa yang terletak di selatan Montnegro, terdapat satu p0kok Mulberry yang sangat unik dan luar biasa.

Ini kerana pokok tersebut kadang-kad4ng dilihat mengalirkan air dari badannya seakan air terjun mini. Namun apa membvatkan orang bertambah hairan dan tertanya-tanya adalah dari mana dan mac4m mana air boleh keluar dari pokok yang berusia sekitar 100 hingga 150 tahvn itu.

Kejadian tersebut juga bukannya buatan 4tau dimanipulasi manusia tetapi berlaku secara semulajadi.

Menurut penduduk tempatan pokok Mulb3rry tersebut mula mengeluarkan air sejak lebih kurang 25 tahun yang lep4s.

Menurut legenda tempatan, kej4dian itu berlaku kerana ahli-ahli sihir Tuhala berkumpul di bawah tanah dan s4ling memukul satu sama lain dengan batang pokok hingga menyebabkan air m3limpah keluar ke permukaan tanah.

VIDEO:

Penjelasan pakar bagaimana pok0k Mulberry itu mengeluarkan air.
Walaubagaimanapun terdapat 1 penjelasan logik mengenai macam mana kejadian unik itu boleh berlaku. Hal 1ni disebabkan kerana kawasan berdekatan pokok tersebut mempunyai tekanan a1r yang tinggi, lebih-lebih lagi ketika hujan dan menyebabkan kawasan sekit4rnya ditenggelami air. Oleh itu, tekanan air yang terlalu tinggi menyeb4bkan air keluar melalui pokok tersebut.

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *