[VIDEO] Wanita Berdepan Hukman Pnjara 15 Tahun, ‘C4mpak’ Anak Dalam Kandang Beruang

Seorang kanak-kanak per3mpuan berusia tiga tahun berdepan detik cemas apabila dilempar ibunya sendiri ke dalam kand4ng beruang di sebuah zoo di Uzbekistan.

Menerusi rakaman kam3ra litar tertutup (CCTV), ibunya dilihat mengangkat mangsa hingga ke atas pagar sebelum bert1ndak mencampaknya ke dalam kandang beruang itu.

Beruang tersebut yng dipanggil Zuzu, cuba mendekati dan menghidu gadis kecil itu selepas menerima ‘penghvni’ baru di dalam parit di dalam sangkar di Tashkent, Uzbekistan.

Bagaimanapun, p3njaga zoo berjaya menarik binatang itu ke bahagian dalam sangkar agar kakitangan dapat menyelam4tkan kanak-kanak tersebut.

Enam kakit4ngan zoo memasuki bahagian luar sangkar, dengan seorang mengangkat gadis itu dalam peluk4nnya dan membawanya ke hospital.

Seor4ng jurucakap zoo b3rkata, seorang wanita muda melemparkan seorang gadis kecil ke dalam kand4ng beruang coklat, di hadapan semua pelawat.

“I4 sama sekali tid4k jelas apa motifnya. Kedua-dua pelawat dan kakitangan zoo cuba m3nghal4ngnya tetapi gagal.

“Kami takut untvk memik1rkan bagaimana pengkakhirannya jika beruang itu bertindak bal4s terhadap anak kecil itu sebaga1 mangsanya”, tambahnya.

Zuzu, se3kor beru4ng coklat Kaukasia jantan, sedang memerhatikan wanita yang melemp4rkan anak kecil itu ke at4s pagar besi dan kemudian jatuh ke dalam par1t di bawah pagar.

Lap0r Tashkent, ibu kanak-kanak tersebut ditahan dan menghadapi kes jenayah kerana cubaan membunuh dan berdepan hukuman penjara 15 tahun jika sabit kesalahan.

Sementara itu, kanak-kanak perempuan itu sedang dirawat di hospital selepas mengalami kecederaan di kepala dan luka akibat terjatuh.

Seorang jurucakap berkata, kanak-kanak itu disahkan mengalami gegaran otak disebabkan oleh terjatuh dari ketinggian lima meter dan luka terbuka di kepalanya.

“Pada masa ini keadaannya normal, tetapi dia kekal di bawah pemerhatian secara berterusan.”

Sebelum ini, terdapat kes kanak-kanak terjatuh ke dalam kandang zoo. Pada 2016, seekor gorila berusia 17 tahun yang menangkap dan menyeret seorang budak lelaki berusia empat tahun yang jatuh ke dalam kandangnya di zoo Cincinnati di A.S. telah ditembak oleh penjaga.

Tahun lalu, seorang bapa didakwa membawa anak kecilnya di dalam kandang seekor gajah di zoo San Diego di A.S.

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *