[VIDEO] Niat Nak Buat Content Seram, Sekali Apa Yg Jadi Buat Mereka Semua Ketakutan…

G4ngguan makhluk halus atau 1j1n bukanlah satu perkara yang asing lagi. Malah, kita perlu percaya d3ngan kewujudan makhluk ini. Tetapi lain pula yang jadinya apabila seorang ind1vidu dipercayai telah dir4suk ketika sedang membuat rakaman untuk vide0 Youtube mereka. Ser4am!

Kena r4suk, lari ke kubvr

Menerusi video pendek y4ng dikongsikan semula oleh The Hulkey memaparkan sekumpulan manusia sed4ng mengejar seorang individu yang dipercayai telah dir4asuk. Individu t3rbabit yang berpakaian serba putih dan disolek seperti ‘hantu’ itu dikat4kan berlari menuju ke kawasan perkvburan.

Difahamkan, kej4dian tersebut berlaku disebabkan mereka iaitu Belengclub dari Indonesia ini 1ngin membuat content video untuk Youtube mereka. Tetapi tanpa disangka-s4ngka lain pula yang jadinya apabila salah seorang ahli kumpulan mereka t3lah dir4suk. Menerusi sumber dari Belengclub, mereka juga tidak meny4ngka perkara sebegini akan berlaku selain menegaskan bahawa ianya buk4nlah satu lakonan tetapi benar-benar terjadi.

‘J4ngan pakai redah’

D4lam kesempatan itu, The Hulkey meluahkan rasa kesal dengan sikap segelintir 1ndividu yang hanya inginkan ‘populariti’ dan ‘content’ semata-mata tanpa memikirkan kesan daripada perbuatan mereka 1tu.

Malah, dia menasihati orang ramai supaya b3rfikir terlebih dahulu sebelum melakukan sesuatu perkara atau alangkah b4iknya jika mereka membawa seseorang yang boleh berubat atau berpengetahuan 4pabila datang ke tempat seperti itu.

‘Jangan menyesal sampai ke akhir hay4t’

Sementara itu, menjengah ke ru4ngan komen kebanyakan netizen mengakui video tersebut memang ser4m dan m3ndakwa bahawa sejak kebelakangan ini, kandungan video seperti ini seakan svdah menjadi satu trend. Bukan itu sahaja, ada segelintir daripada mer3ka percaya video ini adalah lakonan semata-mata. Walaupun begitu, seh1ngga kini masih belum dapat dipastikan kesahihan video tersebut.

UNTUK MENGELAK DARI TERKENA HIST3RIA / G4NGGUAN MAKHLUK H4LUS

Amalkanlah :

1. Al – Fatihah sekali selepas solat . (Diamalkan selalu sehingga akhir h4yat amat digalakkan.)

2.”Bismillahillazi la
yadurru ma’asmihi syai’un fil ardi wala fissama’ wahuwassami’un ‘alim ” 7 kali pagi dan petang

SUMBER:Apple Hijau

PERHATIAN: KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.
JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE
FOLLOW KAMI DI PAGE….
TERIMA KASIH.

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *