[VIDEO] Ikan Berwajah Pelik Ditemui, Kelihatan Seperti Tersenyum ‘Jahat’ Kepada Perakamnya

Pada zaman sekarang, hampir 32 ribu sp3sies ikan yang mendiami lautan, sungai mahupun tasik yang telah ditemui dan d1kenalpasti. Dari tahun ke tahun, akan ada penemuan-penemuan spesies baru ap4tah lagi di lautan luas yang melitupi lebih 70 peratus permukaan bumi in1, sudah pasti akan ada hidupan-hidupan laut yang masih belum kita ket4hui.

Ikan Berwajah Pelik Ditemui, K3lihatan Seperti Tersenyum ‘Jahat’ Kepada Perak4mnya

Sal4h satu video rakaman yang dikongsikan seorang wanita yang dikenali seb4gai Frankie Nickole menjadi tumpuan ramai apabila memaparkan seekor ikan b3rwajah pelik dan kelihatan ‘menyeramkan’.

V1deo itu dipercayai diambil di sebuah terusan di Cape Coral, Florida, Amerika Syatikat. Dalam video tersebut, ikan pelik berkenaan kelih4tan seakan tersenyum ‘jahat’ hingga menampakkan gig1nya.

Ikan Berwajah Pelik Ditemui, Kelihatan S3perti Tersenyum ‘Jahat’ Kepada Perakamnya
Ada juga yang mengatakan ikan itu se4kan-akan memakai cermin mata hitam seperti manusia. Selain itu, terd4pat juga penonton video yang melihat ikan itu sebagai sangat com3l.

Salah seorang Warganetn memberitahu bahawa ikan itu adalah ikan spesies sheepshe4d.

Ikan B3rwajah Pelik Ditemui, Kelihatan Seperti Tersenyum ‘Jahat’ Kepada Per4kamnya

Spesies ikan ini dikatakan boleh ditemui di Teluk Mexico dan pant4i di selatan Amerika Utara. Ikan sheepshead ini juga boleh mencapai b3rat diantara 1 hingga 4 pound (bersamaan kira-kira 0.45kg hingga 1.81kg), n4mun boleh membesar sehingga 20 pound (9.07kg).

VIDEO:

Ikan itu adalah spesies ikan sama yang pernah ditemui oleh seorang nelayan di kawasan Jennette’s Pier, North Carolina yang menjadi tular kerana mempunyai kelihatan seperti ikan bergigi manusia.

Haiwan ini menggunakan gigi unik mereka untuk menghancurkan krustasea, kerang dan juga tiram. Menurut berberapa orang yang pernah menangkap dan memakan ikan ini, rasanya dikatakan agak sedap untuk dimakan.

Sumber: Frankie Nickole

About admin

Check Also

5 T̷ahun Tingg̷alk̷an Duni̷a ‘m̷ak ny̷ah’, Pemud̷a Ini Ten̷ang Bergel̷ar Tuk̷ang Bu̷at Ker̷and̷a

“Sudah Simpan Batu Nis4n, Ker4nda…”, Tinggalkan Dunia ‘M4k Nyah’, Tenang Jadi Tukang Buat Ker4nda Jun …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *