Kanak-Kanak Terperangkap Dalam Perigi Sempit Sejak Selasa Meninggal Dunia

Baru-baru ini, kecoh di media sosi4l mengenai pengkhabaran duka seorang kanak-kanak lel4ki di Maghribi, Rayan, 5, yang terperangkap di dalam sebuah perigi sempit s3jak Selasa lalu.

Menurut lap0ran BBC, selepas empat hari terperangkap di dalam perigi berkedal4man 32 meter itu, Rayan berjaya ditemukan pada petang Sabtu lalu. Walau b4gaimanapun, usaha keras penc4riannya berakhir dengan tragedi selepas dia dis4hkan men1nggal dunia tak lama kemudian.

Difahamkan, tiada kata putus dikelu4rkan mengenai keadaan Rayan ketika dia mula-mula dikeluarkan namun, sukar3lawan dan pasukan penyelamat pada mulanya bersorak gembira sewaktu menemvkan Rayan.

Walau bagaimanapun, hanya beb3rapa minit selepas itu, satu kenyataan dikeluarkan yang memaklvmkan Rayan sudah tiada.

Sejak berita itu ters3bar, ramai pengguna media sosial terutama sekali di Twitter menyuarakan r4sa dukacita mereka diatas tragedi terbabit dengan menggunakan tanda p4gar #SaveRayan. Untuk pengetahuan, tanda pagar sama juga digunakan oleh pendvduk di serata dunia bagi mengikuti perkembangan kanak-kanak ini ketika ins1den terbabit pertama kali dilaporkan.

Menerusi satu keny4taan dari istana, Raja Mohammed VI yang turut berdukacita dengan berita terb4bit telah memanggil kedua ibu bapa Rayan.

Sumber melaporkan, s3belum kejadian, bapa Rayan sedang membaiki perigi terbabit sebelum dia t3rlepas pandang dan mendapati anaknya sudah terjatuh ke dalam perigi terb4bit.

Usaha menyel4mat yang diketuai Morocco’s Civil Protection Directorate bermula pada petang S3lasa lalu di bandar Tamorot.

Pada Khamis l4lu, menerusi satu rakaman kamera yang diturunkan ke dalam perigi, Rayan d4pat dilihat masih sedar dan bernyawa. Pasukan penyelamat cuba menurunkan bekalan oksigen, makanan dan minuman kepadanya. Pun begitu, tidak jelas sama ada R
ayan berjaya menggunakan bekalan yang diberikan.

Salam takziah diucapkan kepada keluarga Rayan. Semoga mereka bertabah mengharungi cabaran ini.

SUMBER : BBC I Lobakmerah

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *