[Derhaaka] Menyedlhkan Apabila Se0rang Anak Tergaamak ‘Buang’ Ibunya Sendiri Di Tepi Jalan Selepas Dapat Tahu Ibunya Itu Posltif C0vid-l9.

New Delhi: Memilvkan apabila seorang anak tergamak ‘membu4ng’ ibunya di tepi jalan selepas w4nita itu disahkan positlf C0vid-l9. Portal India Today melaporkan pol1s di Kanpur, Uttar Pradesh, men4han lelaki yang membuang ibunya itv.

Pihak berku4sa setempat yang mengetahui kejadi4n berdasarkan video yang tular sebelum mend4pati seorang wanita terbaring di j4lan.

Warga tempat4n segera menyelamatkannya dan memb4wanya ke hospital. Namun, wanita mal4ng itu meninggaI dunia ketika mener1ma rawatan.

Khab4r mem1lukan itu terjadi ketika India dil4nda gelombang kedua penularan Covld-19.

Beberapa h0spital di India melaporkan kekur4ngan 0ksigen dan meminta bantuan kec3masan k3rana varian baharu menyebabkan p3ningk4tan kes harian Cov1d-19.

Sem3ntara itv, beberapa negara termasuk Unit3d Kingdom (UK), Amerika Sy4rikat dn Perancis svdah dan akan menghantar bantu4n kecemasan bagi memb4ntu India.

Perancis dilap0rkan akan menghantar lapan un1t penjana oksigen pervbatan, m4sing- mas1ng dengan kapasiti membekalkan 0ksigen secara bertervsan ke 250 k4til.

Ia akan dip4sang secara kekal dan mampu menghasilkan oksigen pervbatan m3nggunakan vdara biasa dan boleh digunakan selama 10 t4hun.

Penyediaan peralatan untuk mengisi silinder oks1gen juga akan disertakan.

Ia juga meliputi sekurang-kurangnya lima bekas oks1gen cair, masing-masing dapat menampung sehingga 10,000 pesakit dalam seh4ri.

Selain itu, peralatan khusus 28 alat bantuan pern4fasan dan 200 pam picagari elektr1k.

Syarik4t pelaburan Singapura Temasek Holdings pada Sabtu menghantar empat tangk1 silinder oksigen kriogenik ke India.

Dalam p4da itu, satu laporan lain menyatakan bantuan perubatan dari UK iaitu 100 vent1lator dan 95 pemekat oksigen sudah tiba di negara itu, pada awal pagi Selasa.

Kes harian Cov1d-19 di India terus merekodkan peningkatan dalam tempoh 10 hari lalu deng4n 352,991 kes baharu dicatatkan pada Isnin.

Ia sekali gus jvmlah kes harian tertinggi pada peringkat global sejak penularan pand3mik berkenaan.

Setakat ini, India merekodkan 17.3 juta kes Cov1d-19 dengan lebih 195,000 kem4tian.

SUMBER:Harian Metro I Nangtime

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

Budak Menangis ‘Histeria’ Tak Ada Internet Punya Pasal “ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Ke Kampung”

Tak Ada Internet Punya Pasal, Budak Menangis ‘Hist3ria’ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Kampung Tinggal …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!