Patutlah Terjual 200 Bungkus Dalam Masa Sejam, Rupanya Ini ‘Taktik Rahsia’ Mee Mamu Kat Shah Alam Ni

Hendak seribu daya, tak mahu, seribu s4tu alasan akan diberikan. Tapi tidak kepada sepasang suami isteri ini yang m4mpu jual 200 bungkus mi goreng menggunakan resipi rahsia. Jualan merek4 pernah terjual 200 bungkus dengan hanya mengambil masa satu jam sahaj4.

Apa yang hebatnya Mee Goreng Mamu P3nang Style ni? Dengan tiga pilihan rasa yang berbeza-beza Mee Goreng Biasa, M3e Goreng Ayam dan yang paling spesial hidangan mereka adalah Mee Goreng Sot0ng, memang kena cuba!

Rahsia Mee Mamu sampai terjual 200 bvngkus sejam
Apa rahsia Mee Mamu sampai orang ber4tur hanya nak dapatkan sepinggan mee? Mungkin ramai yang tertanya-tanya k4n sebab rasanya memang sangat sedap. Sebenarnya, mereka menggunakan res1pi dari arwah ibu mereka sendiri dari Georgetown. Resipi tersebut telah diw4risi turun temurun sejak tahun 1970 lagi. Selepas ibu, kini mereka pula m3ngambil alih business tersebut pada tahun 2019.

Mee Mamu ini juga turut disediakan d3ngan menggunakan Penang Style bagi setiap hidangan. Pasti ramai yang svdah tahu, makanan seperti ini dari Penang sangat mendapat sambutan rakyat Malaysia malah dari pelancong luar negara juga.

Namun perjalanan mereka juga tidak s3mudah yang disangka. Mana ada perniagaan yang tak dirempuh badai dan gelora k3hidupan, seperti peniaga lain, mereka juga turut merasakan peritnya jatuh s3belum mampu berdiri seteguh saat ini.

Sebelum Mee Mamu, mereka telah melakvkan bermacam-macam jenis perniagaan, biryani bukhari, kordial jus kismis, m4du gingko dan macam-macam lagi. Malangnya, satu pun daripada perni4gaan-perniagaan tersebut kurang mendapat sambutan tidak seperti Mee Mamu. H1ngga terdetik rasa putus asa seketika dan ditambah pula dengan bebanan hut4ng serta keperluan susu anak-anak.

Detik permulaan mereka berdua mempr0duksi Mee Mamu adalah pada tahun 2019, berjualan di tapak bazar paling hujvng.

“Pada mulanya sambutan memang agak t1dak memberangsangkan, mungkin sebab khemah kami paling hujung,” kata mer3ka.

Namun, berkat sabar dan tidak berputvs asa, 10 hari terakhir mereka berjaya mengaut keuntungan RM25k dan berh4sil jual 150 hingga 200 bungkus hanya dalam masa satu j4m.

Masa tu kam1 fikir Allah memang dah buka jalan
Mereka tervs mengorak langkah dengan menghadiri kelas-kelas business dan gerai pert4ma perniagaan mereka adalah di bawah pokok depan Apartment Flora Paya Jar4s. Ketika itu, mereka berjaya jual sebanyak 300 bungkus sehari. Semakin h4ri perniagaan semakin maju hingga berjaya lunaskan hutang RM200k.

Mereka jvga pernah buka beberapa cawangan berbentuk restoran ‘ala-ala hipster’ s3belum ini, namun terpaksa keluar atas faktor-faktor tertentu dalam pada yang s4ma ketika itu negara sedang dilanda Covid-19 dan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) mula dilaksanakan.

Ujian demi ujian, sekali pun tidak mematahkan semangat sepasang suami isteri ini. Untuk pengetahuan, mereka kini telah bertapak di Medan Selera Seksyen 2, Shah Alam. Korang boleh datang setiap hari kecuali Jumaat dari 12 tengahari hingga 6.30 petang.

Korang kena datang dan cuba sendiri Mee Sotong mereka, memang padu. Kepada yang tak makan sotong atau alergi, jangan risau, mereka juga turut menyediakan Mee Ayam dan Mee Biasa.

Khabarnya, tidak lama lagi mereka akan tambah lagi 10 cawangan. Makin senanglah orang nak makan dan rasa Mee Mamu, Mee Goreng Penang Style. Jangan lupa singgah ye korang!

SUMBER:Siakapkeli

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

Nyaris disaman, pemuda minta maaf tuduh Aeril Zafrel & Wawa Zainal terima duit PN

Pasangan selebriti Aeril Zafrel dan Wawa Zainal sekali lagi menjadi mangsa tuduhan apabila menerima imbuhan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *