Beli Ayam Masak Kicap Tapi Dapat Anak Tikus! Pengalamannya ‘Termakan’ Lauk Bersama Anak Tikus

Amaran! El4kkan dari membaca kisah ini sebelum makan. Boleh hilang selera nanti.

Tular d1 media sosial apabila seorang lelaki berk0ngsi pengalamannya ‘term4kan’ lauk bersama anak tikus yang dibvngkus dari sebuah gerai.

Menurvt kisah yang dikongsi lelaki ini di l4man Facebook miliknya semalam, dia m3mbeli lauk bungkus di sebuah warung y4ng biasa dikunjunginya.

Teng4h makan rasa liat-liat, ingatkan ped4l ayam
Lauk y4ng dibelinya adalah Ayam Masak Mer4h dua ketul dan dua ketul Ayam Masak K1cap. Kononya pada petang itu sel3pas balik dari kerja dia mahu menj4mah lauknya itu.

“Barv 2 suap makan, ayam yang dicubit-cvbitnya itu. Bila dia ceduk ayam tersebut dan masuk ke dalam pinggan, dis4ngkanya pedal ayam. Rupa-rupanya…

Kembang tekak
Sedang dia makan lagi dua, tiga suap, sew4ktu mahu menambah kuah Ayam Masak Kicap tersebut, dia ternampak ada naak t1kus! Pergh…

Kemudian dia terus muntah, dengan kemb4ng tekaknya. Isterinya tanya, tapi lelaki ini enggan memberitahu.

Buat aduan

Update terkini, lelaki ini sudah pun membvat aduan di tempat berwajib selepas menerima pelbagai nasihat orang ramai. Advan sudah diterima dan pemantauan akan dibuat.

Tambahnya lagi, dia sedar bahawa tukang m4sak tidak akan segaja masak campur dengan tikus tersebut. Ini akan meros4kkan perniagaan mereka sendiri.

Nasihat kami, sebelum makan tuang dulu lauk dalam mangkuk. Periksa betul ke lauk yang anda beli itu ayam. Atau ada ‘benda asing’ dalam makanan anda.

Sumber: Facebook

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *