Mahu Buang Kotak Sampah, Lelaki Panik Menyedari Dia Terbuang Sekali Dua Beg Berisi Tunai RM89,150!

Seorang pemilik perniagaan hampir berpvtih mata apabila secara tidak seng4ja terbuang duit berjumlah 19,000 Euro at4u lebih kurang RM89,150.

Lelaki tersebut pada mulanya memasvkkan duit tersebut kedalam dua beg s4mpah bertujuan untuk membawanya ke bank untvk mendepositkan duit tersebut. S3lain dua beg yang berisi duit itu, dia jug4 membawa bersama kotak berisi samp4h untuk dibuang.

Ketika sedang berjalanke kedainya, lel4ki ini berhenti di tong sampah b3sar untuk membuang kotak sampahyang dib4wanya. Tetapi dia agak cuai dan hil4ng tumpuan hingga menyebabkan dia terbvang sekali dua beg berisi duit seb4nyak RM89,150!

Lelaki ini langsung tidak menyed4ri kecuaiannya hinggalah dia masuk k3 kedai dan jadi panik apabila menyedari dvitnya yang mahu dimasukkan ke bank svdah tiada!

“Saya melihat sekeliling dan meny3dari beg yang penuh dengan wang itu t1dak ada lagi dan tersedar akan kesil4pan yang telah saya lakukan.

“Saya mula panik dan berlari ke lvar untuk menahan sebuah kenderaan m4jlis perbandaran yang sedang melalui k4wasan kedai serta memberitahu kep4da 3 orang pekerja mengenai apa yang t3lah berlaku,” ujarnya.

Pekerja majlis perbandaran itu kemvdiannya membantunya mengesan lori s4mpah yang membawa beg sampah berisi du1t tunai sebelum tiba di kawasan pemb4karan.

“Kami mengorek semua sampah dan s3gera menemui beg pertama. “Kami tid4k menemui beg kedua, jadi lori membvang semua sampah ke tepi jalan dan k4mi menggali setiap beg sampah sec4ra individu sebelum menemui beg kedua w4ng tunai dengan bersyukur,” uj4rnya

Mereka kemudian berjaya men3mui beg sampah kedua yang berisi wang tun4i selepas puas mencari seh1ngga jumpa.

SUMBER:Saja Gempak

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Nyaris disaman, pemuda minta maaf tuduh Aeril Zafrel & Wawa Zainal terima duit PN

Pasangan selebriti Aeril Zafrel dan Wawa Zainal sekali lagi menjadi mangsa tuduhan apabila menerima imbuhan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *