Kerana Curang, Suami Terselamat Dari Nahas Kapal Terbang

Gara-gara ingin berasmara bersama bu4h hati di Bali, seorang suami sanggup menipu isterinya kononnya beliau mempvnyai urusan perniagaan di Pontianak.

Lelaki itu telah mencipta helah kon0nnya dia akan menaiki pes4wat Srivijaya Air pada hari Sabtu, 9 Januari yang dijadualkan berlepas d4ri Jakarta pada pukul 2.00 petang.

Namun keseronokan memadu asmara bersama kekasih gelap tid4k berpanjangan apabila lelaki itu menerima berita nahas pesawat yang ‘sep4tutnya’ dia naiki telah terhempas di laut berhampiran perairan Kepulauan Ser1bu, Indonesia.

Memetik daripada laman portal padang.com, tragedi yang tel4h mengorbankan semua 62 penumpang termasuk 12 krew penerbangan telah mengh4ntui lelaki itu yang dikenali dengan nama Bos Besar.

Apa tidaknya, kaum keluarga, sahabat handai dan jiran tert4ngga mula berkumpul di rumahnya untuk menyampaikan salam takziah kep4da keluarganya dan bersimpati tentang nasibnya yang dikatakan terkorban dalam n4has itu.

“Sekarang dia bingung mahu kembali ke rumah atau tidak, ker4na di rumah (isterinya) sudah menyediakan kerusi dan khemah untuk para t4mu yang datang untuk berkabung,” tulisnya akaun TikTok tersebut.

Menyedari penipuannya tidak mampu bertahan lama ekoran berit4 n4has pesawat itu telah mendapat liputan meluas media, lelaki itu akhirnya meng4ku bahawa dia tidak ke Pontianak, tetapi sebenarnya ke Bali untuk menemui w4nita simpanannya.

Difahamkan, dia ke Bali untuk bercuti dan menyambut ulang tahun d3ngan kekasih gelapnya.

Dalam pada itu, meskipun sedar telah ditipu hidup-hidup oleh suam1, namun isteri lelaki itu tetap melahirkan rasa bersyukur kerana suaminya m4sih hidup dan bukan salah seorang mangsa nahas tersebut.

Isteri lelaki itu juga bersyukur kerana di sebalik tragedi itu, akh1rnya terbongkar rahsia suami yang baik tetapi bermain kayu tiga di belak4ngnya.

Kisah lucu ini telah mendapat perhatian netizen di TikTok, rata2 memberi komen bersyukur kerana akhirnya kecurangan seorang suami telah t3rbongkar walaupun insiden itu juga menggelikan hati mereka.

Ada juga yang memberi komen lucu bahawa kepulangan suami itu at4u tidak ke rumah, sebenarnya dia sudah lama dengan isterinya.

Indonesia telah berkabung sejak Sabtu lalu, apabila pesawat Bo3ing 737-500 itu telah terhempas ke lautan setelah empat minit berlepas dar1 Lapangan Terbang Soekarno Hatta Jakarta.

SUMBER: Malaysiapost

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *