[VIDEO] Tular ‘Teraj4ng’ Ayah Tiri Sebab Tak Dapat Duit Beli D4dah, Rupanya Ada Kad 0KU Mental

Hanya ker4na tidak diberikan w4ng untuk membeli dadah, seorang lelaki di Yan, Kedah terg4mak memukul serta m3nendang bapa tirinya di bahagian muka dan dada.

‘Teraj4ng’ ayah tiri sebab nak duit

Video b3rdurasi 30 saat itu mem4parkan aksi lelaki berkenaan bertindak luar kawalan t4npa belas ihsan tular d1 media sos1al sejak semalam lagi. Difah4mkan, lelaki berusia 30 tahvn itu tidak bekerja dan bert1ndak kej4m ket1ka dia berada di rumah kelu4rganya di Kampung Ruat.

Di d4lam video berkenaan turut k3lihatan lelaki tersebut memukvl dan men3ndang ayah tirinya yang bervsia 71 tahun sebanyak dua k4li di bahagian dad4 dan muka menyebabkan ibvnya meminta orang kampung untuk melaporkan kej4dian tersebut kepada pih4k polis.

Menvrut Ketua Polis Daerah Yan, Deputi Superintendan Shahnaz Akhtar Haji, meng3sahkan bahawa pihaknya tel4h menerima laporan berhubung kej4dian itu. Berdasarkan maklumat pihak pol1s mendapati, anak tiri m4ngsa merupakan seorang penagih daadah tegar d4n dipercayai sering memukul m4ngsa jika tidak memberikannya duit untuk memb3li d4dah.

Mangsa yang mengalami sakit di d4da dan muka kemudiannya membuat laporan polis kerana bimbangkan keselam4tannya.

Siasatan awal mendapati kejad1an itu berlaku di pekarangan rumah pasangan warga emas terbab1t.

Ada kad OKU ment4l

Walau bagaiman4pun, suspek berjaya ditahan polis dan siasatan l4njut mendapati susp3k merupakan seorang pesakit mental dan memiliki k4d orang kurang upaya (0KU) mental yang telah disahkan oleh ibunya.

Susulan daripada itu, kes berkenaan disiasat meng1kut Seksyen 323 Kanun Keseksaan dan Seksyen 18A Akta Keg4nasan Rum4h Tangga (AKRT) 2012.

Video kejadian

Sumber : Harian Metro

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Nyaris disaman, pemuda minta maaf tuduh Aeril Zafrel & Wawa Zainal terima duit PN

Pasangan selebriti Aeril Zafrel dan Wawa Zainal sekali lagi menjadi mangsa tuduhan apabila menerima imbuhan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *