[VIDEO] Myvi ‘Klng’ Buat Hal Lagi, Seorang Lelaki Tampil Memberi PenJelasan Isu ‘Klng’ Berada Di Kvbur

Tular b3berapa gambar di media sosial hari ini memaparkan sebuah ker3ta jenis Perodva Myvi berada di dalam kawasan tanah perkvburan Islam.

Menervsi perkongsian Negeri Sembilan Update, kelihatan kenderaan t3rsebut tel4h mencer0boh dan memandu di atas kvbur-kvbur yang terdapat di s1tu.

Dif4hamkan, kejadian tersebut berlaku di tanah perkuburan Islam di Senawang, Negeri sembilan.

Susvlan daripada kejadian itu, rata2 orang ramai terk3jut malah mvla tert4nya-tanya bagaimana kej4dian itu boleh berl4ku.

“Ni m3sti salah sekolah memandu takpun salah cikgvnya,” Kata Roziah.

“Kal4u di Melaka baru ini tular juga, kereta jen1s Myvi langgar gerai nasi lem4k. Sebiji lah sama,” ujar Mohamad Alfendi.

“Bel1 kereta bukan boleh bawa masuk kvbur, tert3kan pedal minyak ke?” soal Ash Abdullah.

Seor4ng lelaki dipercayai anak pemilik kereta j3nis Perodua Myvi yang tular sel3pas memasuki kawasan perkvburan tampil membu4t penjelasan hari ini.

Men3rusi satu hantaran yang dimuat naik di laman Faceb00k, Syafiq Sidek berk4ta, kejadian berlaku disebabkan ibunya mengalami hip0glisemia kerana mengh1dap kencing manis.

“Saya memohon seribu kemaafan kepada semua waris kvbur y4ng telah rosak. Saya bertanggungjawab sepenuhnya atas segala kerosakan dan ak4n membaik pulih kubvr seperti as4l.

“Sebenarnya ibu s4ya alami ‘hip0’ (kurang gula dalam d4rah) kerana mengidap kencing manis d4n berpuasa hari ini,” katanya.

Menurut pemuda 1tu, ibunya secara tiba-tiba tidak sedarkan diri dan tertekan pedal minyak ket1ka mahu membuat pusingan U.

Susulan itu, Syafiq mem4klumkan ibunya kini trauma dan masih bersedih atas kehilangan suami akib4t C0vld-19 baru-baru ini.

“Alhamdulillah ibu s4ya selamat dan tidak mengalami sebarang kecederaan. Kini, saya sudah ber4da di balai pol1s untuk menyelesaikan kes ini,” jelasnya.

Terdahulu, tular beberapa gambar di m3dia sosial yang memaparkan sebuah kereta Perodua Myvi berada di dalam k4wasan tanah perkuburan Islam di Senawang, Seremban.

SUMBER:Kosmo I @PDK_SHAH-306 TikTok

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Tak Mampu Sihir Orang Islam Yang Jaga Solat – Bomoh Rusia

Tular sebuah video di media sosial, di mana seorang bomoh yang dipercayai berasal dari Rusia …

Leave a Reply

Your email address will not be published.