Pemungut Muntah, Kerja Yang Syaratnya Hanya Perlu Tahan Dengan Isi Buangan Mulut Manusia

Cuba bayangkan, anda nampak orang mvntah. Sanggupkah anda untuk bersihkan muntah tersebut jika orang itu ad4lah orang asing yang tidak anda kenali? Dah tentu ramai yang kata tidak. Terb4yang muntah pun sudah meloyakan, apatah lagi hendak membersihkan muntah or4ng yang tidak dikenali.

Mungkin ramai tidak tahu, di Eropah ada satu pekerjaan yang tugasnya hanya memungut muntah. Dengar macam menj1jikkan tetapi ia salah satu peluang pekerjaan yang ditawarkan di sana. K3banyakan yang menawarkan pekerjaan ini adalah taman tema.

Sebabnya, taman-taman tema di luar n3gara ini sering menghadapi masalah pengunjung yang sering muntah, ap4tah lagi selepas naik pelbagai permainan di situ.

Taman tema sering berdepan mas4lah pengunjung yang muntah selepas naik permainan.
Namun, beberapa pengurus taman p3rmainan di England memberitahu, tidak ramai yang mahu mengisi jawatan ters3but. Yalah, hendak membersihkan sisa muntahan yang jijik dan memualkan, tid4k ramai yang sanggup melakukannya.

Kalau ikutkan, kriteria nak is1 jawatan sebagai pemungut sampah tu mudah saja. Tak perlu ada sijil kem4hiran. Tak kisah lelaki atau wanita. Kerjanya pula mudah, hanya bersihkan s1sa muntah pengunjung. Itu saja. Cuma syaratnya, mesti ‘kebal’ dengan sisa bu4ngan yang keluar dari mulut manusia itu.

Walaupun pekerjaan ini di4nggap remeh dan menjijikkan, namun perlu diingat ia sebenarnya memainkan per4nan penting terutama sekali mengawal kebersihan taman tema tersebut. T4npa pemungut muntah, taman tema akan berada dalam keadaan kotor dengan s1sa buangan yang menjijikkan itu.

Ada juga yang sanggup m3lakukan kerja ini sebab mereka akan dapat menaiki permainan di taman tema 1tu secara percuma. Tetapi, walau dapat naik permainan percuma sekal1pun, tidak ramai yang sanggup melakukan kerja yang dianggap pelik ini.

Sebelum dunia dilanda C0vid-19, jumlah pengunjung ke taman tema semakin lama kian meningkat. Mengikvt satu kajian di luar negara, secara purata hampir 700 orang akan muntah dal4m sebuah taman tema dalam waktu setahun. Lebih kurang 150 liter sisa muntah d1pungut dalam masa setahun.

Disebabkan kekurangan p3kerja pemungut muntah ini, sebilangan pengurus taman tema di England terp4ksa mengawal pengunjung daripada makan terlalu banyak sebelum menaiki roll3r coster, sebab selalunya permainan itu yang paling mudah membuatkan or4ng muntah. Sekurang-kurangnya dengan cara itu, mereka dapat mengurangkan s1sa muntah di dalam taman tema tersebut.

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *