“Minta Timun Lebih Ke Tu?”- ‘Sarapan’ Lelaki Ini Buat Netizen Gelak Besar

Sarapan adalah antara perkara yang penting untuk dibuat setiap pagi. Dengan sarapanlah kita akan dapat tenaga untuk meneruskan aktiviti seharian kita.

Lain pula yang berlaku kepada seorang lelaki yang beli sarapan ini. Disangka sarapan yang dibelinya akan bagi tenaga untuk bekerja, rupanya hanya gelak tawa yang diterima.

Satu video Tiktok dari @bukanceohanyakuli menunjukkan dia yang ingin bersarapan sebaik tiba di tempat kerja dikejutkan dengan potongan timun dalam bekas makanannya. Yang membuatkan netizen terhibur adalah saiz timun itu yang masih dalam keadaan hampir sempurna dan belum dipotong. Korang boleh tengok ‘sarapan’ lelaki itu kat video bawah ni.

Minta timun lebih ke?

Aduhh… keras perut min tengok video ni. Kesian lelaki tu, nak breakfast best-best sekali dapat timun je, tak potong lagi pulak tu. Terhibur min tengok.

Betul gak tu, bawak balik rumah, hiris nipis-nipis boleh tekap kat mata sambil pakai facial mask. Boleh include sekali dalam skincare routine gittew.

Min pun sampai keras perut tengok video ni. Walaupun video pendek je tapi lawak dia level lain. Kesian brader tu nak sarapan tapi dapat timun.

Kesian gak kat makcik tu cari timun dia tak jumpa-jumpa. Dah tak pasal kurang stock timun dia untuk berniaga.

Ni pun betul gak. Biasa kita bangun pagi mesti lapar kan. Beli sarapan apa semua, time nak makan tengok-tengok dapat timun je. Kecewa, sedih, nak marah semua ada.

Makcik tu pun mesti packing kalut-kalut tu. Tak sempat check bagi makanan ke bagi timun yang belum potong. Nasib kurang baik lah brader tu sebab dapat timun je.

Mungkin brader tu tak dapat sarapan dia. Tapi sebenarnya dia dah menggembirakan hati orang ramai. Min harap brader tu tak simpan dendam dengan makcik yang meniaga tu, kita manusia memang tak lepas dari melakukan kesilapan.

Lepas ni kalau korang bungkus sarapan, check dulu sebelum gerak. Bukan apa, takut end up dapat timun je.

SUMBER:Lobakmerah

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Budak Menangis ‘Histeria’ Tak Ada Internet Punya Pasal “ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Ke Kampung”

Tak Ada Internet Punya Pasal, Budak Menangis ‘Hist3ria’ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Kampung Tinggal …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!