Subhanallah, Rakaman Video Fenomena Bumi Seperti Sedang ‘Bernafas’. Kejadian Aneh Dirakamkan

Baru-baru ini, viral sebuah video memp3rlihatkan fenomena bumi ‘bernafas’ telah menjadi viral di media sosial. B4nyak orang yang berasa takjub, ada juga yang merasa bingung dan berusaha m3ncari penjelasan atas fenomena tersebut.

Beberapa buah video seperti ini menj4di viral di media sosial, pernah satu masa kejadian seperti ini berlaku d1 Kanada dan berjaya di rakam seorang lelaki.

Lelaki bernama Brian Nuttal melih4t fenomena unik itu semasa tengah berjalan-jalan di Apple River, Cumberland C0unty, Provinsi Nova Scotia, Kanada. Keadaan cuaca agak berangin ket1ka itu memandangkan sedang musim luruh.

Brian memperhatikan tanah berg3rak-gerak kembang kempis dalam irama teratur. Dia mengeluarkan telefon bimb1t dan mula merakam kejadian aneh itu.

Video tersebut lalu dimuat na1k Brian ke Facebook dan telah mendapat tanda Like sebanyak 13,500 kali.

Video dalam artikel ini pula b3rlaku pada masa yang berbeza, menurut sumber ia berlaku dalam bulan ini kemvdian menjadi sensasi dalam aplikasi Tweeter.

Netizen mula memperdebat baga1mana ianya boleh berlaku dan berbagai macam spekulasi muncul untuk menjel4skan fenomena tersebut.

Seperti komen yang ditingg4lkan dari aplikasi Tweeter, Sebahagian netizen berpendapat itu adalah t4nda akan muncul sebuah gua, tapi menurut yang lain kejadian itu seperti ada al1ran air di dalam tanah. Sementara yang lain berpendapat akar tumbuhan y4ng tersebar luas tidak mencengkam ke dalam tanah cuma dipermukaan sah4ja.

Seorang pakar pula berp3ndapat kesan seperti “bernafas” ini berlaku apabila terdapat tiupan angin p4da atas pokok lalu gelombang goyangannya sampai ke bahagian bawah hingga b0leh menyebabkan tanah terangkat kerana akar pokok tidak terlalu dalam.

SUMBER:YOUtube

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *