lsteri Sound Setepek Pada Suami Rugi Sebab Ceraikan Dia Sebab Tak Akan Dapat lsteri Secantlk Dia, Namun Apa Yang Jadi SeIepas Itu Memang Tak DiSangka

Terima kasih admin. Saya seorang suami, s4ya nak luah apa yang se lama ni terbuku dan rasa patut di beritahu pada 1steri – isteri di luar sana sebagai kesed4ran. Moga moga kisah ini menjadi ikt1bar untuk orang ramai diluar sana

2 tahun lepas saya ada ber nikah dengan s0rang wanita can tik yang sangat menjaga penampilan diri, seorang yang berkvlit pulih ala – ala korea, jaga ba.dan tip top orang kata belum ada an4k.

Masalahnya sini, dia hanya tumpu pada j4ga penampilan diri saja, usaha habis kan duit untuk putih, pakaian jenama s3rta pr0duk komestik semua.

Ya saya tak kisah min saya tau dia bu4t suma tu untuk saya tapi saya str3ss min dia tak jaga makan pakai saya.Bil4 saya balik keja penat lapar balik rumah tak masak, kalau ada pun rumah asy1k berzumba untuk kuruskan badan. Baju – baju sampai naik bin tik tak basvh.< Saya juga bawa semua pergi dobi. Lepas p4da tu hari – hari saya tapau ja nasi kat kedai kawan saya bawa balik makan k4t rumah, setiap malam pergi dobi. Jangan kata saya tak nasihat, dah puas sya nasihat kan tapi dia boleh tengking saya dan jadi g4duh. Dia duk rvmah pun rasa macam tak ada. Update fb lepak Starbuks la MCD la, buat macam or4ng bujang. Saya dambakan isteri yang sentiasa ada d1 sisi macam ibu saya masakkan dan layan kan bapak saya makan.Kalau dia ad4 di rumah pun asyik pegang fon tengok live make up. Ya, saya akui, kalau kelvar mana – mana orang asyik puji saya bertuah dapat isteri cantik tapi dor4ng tak tau cantik luarannya sahaja tapi aku yang merasa tekanannya. Satu hari kami berg4duh besar, kes s4ya tegur dia cuci peti se juk sebab dah penuh dengan plastik air dan makanan bvngkus sampai busuk peti. Dia marah saya balik, cakap itu bukan keja dia, jadi dia minta orang gaji. Mana saya mampu. Saya geram sangat, hari tu langsung saya tak pergi kerja sebab saya kemas dapur, isteri? Dia boleh nak keluar ‘me time’ dengan kawan – kawan dia. Dah tu saya dah tak tahan sangat, saya ceraikan dia hari tu juga. Dia sempat cakap, rugi la saya sebab dah tak dapat isteri secantik dia dah lepas ni. Selepas 4 bulan bercerai, saya dijod0hkan dengan gadis kat kampumg. Orangnya gemuk dan berkulit kulit sawo mat4ng. Memang jauh beza la kurang cantik dari isteri dulu tapi saya bahagia sangat. Sekarang min sebab isteri saya sentiasa ada dengan saya, bila balik kerja makanan dah siap terhidang, baju dibasuh dan rumah kemas. Alhamdulillah syukur sangat walaupun yang sekarang ni tak berapa cantik luaran tapi saya amat bahagia. Hingga bekas isteri cakap saya dib0m0hkan isteri baru ni sebab tu hod0h – hod0h pun saya suka. Tak min, saya sayang isteri saya sekarang sebab dia pandai ambil h4ti saya, pandai jaga makan pakai saya. Lagi satu dia tak pernah lupa tuk ingatkan saya waktu solat dan menghadiri kelas mengaji bukan kelas berzumba. Syukur ya Allah. Komen Warganet Anoor Bilmas : Allah itu Maha Adil, diberi apa yg kita ti dak sukai tapi ter kandung banyak hikmah di sebalik pemberianNya itu. Jika kita sedang bahagia dengan apa yang telah Allah berikan pada kita sekarang ini, bersyukur lah. Rose Adam : Terbaik TT, inilah yang kita mahu dalam perkahwinan. Kecantikan nih barang tak kekal lama dan wanita cantik yang spesis macam bekas isteri tt tu berIambak wei. Aku ulang berIambak dalam dunia akhir zaman nih. Nak cari sebgaimana isteri tt sekarang nih, memang susah sebabnya ramai ibu – ibu yang gagal didik anak – anak perempuannya jadi macam isteri tt sekarang nih. Ramai ibu bapa yang didik anak – anak tak kira lelaki atau perempuan, kena pandai dalam pelajaran dan jaga penanpilan diri tapi bab ilmu rumahtangga, gagal. Itu yang timbul macam – macam masalah tu. Banyak kes macam ni dekat mahkamah sekarang. Kepada kaum lelaki yang baik, bertabahlah. Rezza Ichlass : Alhamdullillah bro, ko buat keputvsan yang tepat. Zaman sekarang banyak yang muka cantik, kulit cantik, body cantik, jalan ngalahkan super model tersohor tapi sayang r0hani tak cantik, ke laut bro. Biarlah isteri yang baru kurang dari segi penampilan tapi berakhlak mulia, pandai jaga makan minum. Sekarang ko balik rumah pun ha.ti senang kan. Jadi semoga kekal ke Jannah bro. Maz Nie : Tak cantik tak apa, asalkan rajin jaga makan pakai suami. Kalau cantik dan rajin jaga makan suami, itu kira pakej la tu. Apa – apa pon semua ada kelebihan dan kekurangan masing – masing. Bagi laki yang masih bujang di luar sana pilih lah wanita yang boleh dibuat bini, rajin jaga rumah dan rajin jaga suami. Bukan hanya lihat kecantikan pada penampilan saja. Ok bai Anieh Fadil : Hakik4tnya orang cantik memang akan jaga penampilan diri je. Kalau masak kang hitam la kulitnya. Kalau buat kerja rumah ni penat la, nanti berpeluh – peluh plak. Tak suka la peluh ni nanti mekap cair, tangan kasar. Sebab tu sebelum kahwin harus kenal hati budi masing – masing, sama – sama tegur menegur, baru utuh rumahtangga. Kahwln ni bukan semuanya manis-manis belaka. Kau ingat kahwln in real life sama macam drama tv3 petang-petang tu? Choii ! Kahwln ni bahasa mudahnya perkongsian hidup dengan pasangan, di mana kita kena terima semua baik buruk dia, terlebih terkurang dia, perangai dia, habit dia, dan macam-macam lagilah. Tapi janganlah disebabkan benda-benda kecil yang kau tak expect before kahwln tu, kau nak bercer4i ngan bini pulak. tu namanya b0d0h. So, main point dia kat sini, pilihlah bini kerana a.gama dan akhlaknya, bukan sebab rupa je. kalau ada rupa, kira bonus la kan. Tapi bonus takat mana la sangat. Nanti dah tua berkedut juga. haaha. SUMBER: KRT PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI.. JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH - KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH. JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Budak Menangis ‘Histeria’ Tak Ada Internet Punya Pasal “ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Ke Kampung”

Tak Ada Internet Punya Pasal, Budak Menangis ‘Hist3ria’ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Kampung Tinggal …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!