Orang Ramai Terkejut, Abang Nekad Nikahi Adik Kandung Sendiri Walaupun Sudah Beristeri

Tindakan seorang lelaki berusia 32 tahun y4ng merupakan seorang warga daerah Bulukumba, Sulawesi Selatan nyata mengejvtkan masyarakat di sekitarnya apabila didakwa telah menikahi adik per3mpuannya.

Perkara itu dimaklumkan sendiri oleh ist3ri lelaki terbabit di Pejabat Polis daerah tersebut. Menurut si isteri, suam1nya mengambil langkah mengahwini adik bongsunya itu lantaran wanita berk3naan disahkan hamil empat bulan.

Oleh itu, beliau (isteri) bertindak sed3mikian untuk memastikan pihak berwajib menyiasat dan mengambil tind4kan yang sepatutnya.

Isterinya tidak menyangka perkara sumb4ng mahram bakal berlaku kerana beliau tidak sedikit pun menaruh perasan cur1ga terhadap suaminya itu. Baginya, normal jika seorang abang rapat d3ngan adik sendiri.

Beliau berkata
“Selama ini saya begitu percaya p4da mereka, namun setelah perkara ini terjadi saya nekad untuk meminta c3rai.”

Kerana isu ini tular di media sos1al Indonesia, abang kandung lelaki itu telah mengesahkan bahawa mereka (ad1k-beradik itu) telah sah bernikah.

“Kami merupakan tujuh adik-beradik d4n dia menikah dengan adik bongsu. Kami berharap perkara ini dapat pengad1lan yang sepatutnya. Sekiranya ada hukum adat maka saya memohon untuk dil4kukan hukum adat.

Ketua Polis Bulukumba menyatakan b4hawa pihaknya telah menerima laporan mengenai pernikahan sedarah ters3but. Beliau menjelaskan:

“Kami sudah menerima laporan y4ng berkaitan dan sedang melakukan penyiasatan dengan mengambil beberapa ket3rangan dari keluarga pihak berkenaan.”

Sumber: Liputan 6

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

5 T̷ahun Tingg̷alk̷an Duni̷a ‘m̷ak ny̷ah’, Pemud̷a Ini Ten̷ang Bergel̷ar Tuk̷ang Bu̷at Ker̷and̷a

“Sudah Simpan Batu Nis4n, Ker4nda…”, Tinggalkan Dunia ‘M4k Nyah’, Tenang Jadi Tukang Buat Ker4nda Jun …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *