“Dia Cakap Ada Kerja, Dia Minta Saya Tunggu,” 10 Tahun Sudah Berlalu, Seorang Ayah Masih Setia Menanti Anak Perempuannya Tepi Jalan Tempat Dia Ditinggalkan..

Beb3rapa hari lalu, gambar seorang lelaki menvnggu di sebuah temb0k jalan di Tha1land mendapat perhatian orang ram4i.

Gamb4r yang dikongsi oleh Poramet Mis0mphop melalui Facebook mil1knya bers3rta catatan yang menyentuh hati s3siapa sahaja yang membac4nya.

Kal4u kau masih hidup, tahukah kau lel4ki yang kau tinggalkan b3berapa tahun lalv hampir separuh gila menunggu kau s3tiap hari selama 10 tahvn ini.

Set1ap petang dia akan menunggu disisi t3pi jalan melihat ker3ta yang lalu-lal4ng dengan harapan akan ada sese0rang yang berhenti dan memb4wanya pulang. Tap1 hakikatnya, selama 10 tahun in1, tiada siapa yang pedvli.

Per4saan ingin tahu membuatkan say4 bertanya kepada makcik k3dai makan berh4mpiran apa yang sebenarnya tel4h berlaku kepada lelaki y4ng sedang duduk tepi j4lan seperti menunggun sesvatu.

Dengan n4da perlahan, makcik itv bercerit4.

“Seingat s4ya 10 tahun lalu, ad4 sebuah k3reta memarkir keretanya di hadapan kedai ini. Seorang perempuan b3rjalan kelvar daripada kereta dan membawa lelaki itu k3luar sambil berc4kap beberapa p3rkara yang saya tak jelas.

“Tak lama s3lepas itu, kereta t3rsebut berl4lu pergi. Selama itu saya tidak berminat untvk mengambil tahu ap4 seben4rnya yang berlaku kepadanya. Sampailah pada satu tahap, saya p3rasan s3tiap hari tanpa jemu dia akan menunggu di tempat yang sama dia d1tingg4lkan.

“Saya bertanya kepadanya apa yang t3lah b3rlaku?”

Dia memberitahu, anaknya keluar at4s urus4n perniagaan dan memintanya untuk tunggu sehingga segalanya seles4i.

“Anak saya ada kerja. Dia minta s4ya tunggv dia di sini.”

Namun penantian itu telah 10 tahvn lamany4. Sehingga kini tiada siapa yang berhenti dan dia juga tanpa jemv menunggu ked4tangan anak perempuannya.

Sejak hari itu, makcik tersebut ak4n membek4lkan lelaki itu dengan makanan dan sering kali bertanya dari mana as4l-usvlnya tapi sekalipun tidak pernah dijawab.

Sumber: Poramet Misomphop

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *